Για το ενδεχόμενο επιστροφής της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας, "Το Ρετιρέ", που αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές τη δεκαετία του 1990, μίλησε ο Τάσος Κωστής, ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς, στην εφημερίδα Espresso.
«Αυτό που θέλω να διαβάσω είναι τα σενάρια. Τι θέλουμε να πούμε στον κόσμο με το νέο «Ρετιρέ»; Γιατί το ίδιο δεν μπορεί να σταθεί ξανά στο γυαλί. Ως πρόταση δεν θα σας το κρύψω ότι με ιντριγκάρει. Το «Ρετιρέ» ήταν ένα ευχάριστο σίριαλ. Αυτή ήταν η επιτυχία του. Θα έχει ενδιαφέρον να υποδυόμουν τον μπουφετζή ξανά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τότε το καφεδάκι μου το πλήρωναν σε δραχμές, τώρα θα μου το δίνουν ευρώ και θα με βρίζουν κιόλας» αναφέρει γελώντας ο ηθοποιός που αποκαλύπτει τον … όρο που έβαλε στον σκηνοθέτη για να αναλάβει το ρόλο.
«Ο Γιάννης Δαλιανίδης με είχε πρωτοδεί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Νόνικα Γαληνέα στο θέατρο και μου είχε πει: «Τάσο, σε θέλω για έναν κόντρα ρόλο. Με αυτή τη θωριά και τη φωνή θέλω να κάνεις τον μπουφετζή σε μια κωμική σειρά». Του απάντησα θετικά, αλλά του ζήτησα να «ψάξω» το ρόλο. Ήμουν 38 χρονών τότε. Του ζήτησα, λοιπόν, τα μαλλιά του ήρωα, του Φοίβου, να είναι σαν τα ανθρωπάκια του Γαΐτη».
 
Top