Κι αν σου έλεγα ότι ένα υπέροχο σώμα στην παραλία δεν έχει να κάνει τόσο πόλυ με την ανοιξιάτική σου δίαιτα αλλά με την επιλογή του μαγιό σου; 

Κι όμως! Το σωστό σχέδιο έχει τη δύναμη να σμιλέψει τις αναλογίες, να αναδείξει τα ωραιότερα σημεία του σώματός σου και να…καλύψει επιμελώς εκείνα για τα οποία δεν είσαι και πολύ περήφανη.

Σήμερα το θρυλικότερο μαγιό όλων, το μπικίνι κλείνει 71 χρόνια… ζωής αφού πρωτοπαρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου 1946 δημιουργημένο από τον Παριζιάνο fashion designer, Louis Reard. Με αφορμή τα γενέθλια του πάντα νεανικού και θηλυκού deux pieces της παραλίας, έψαξα και βρήκα για σένα εγγυημένα tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό, σύμφωνα με το σώμα σου!

Λίγο πριν ξεχυθείς στην αγορά για να βρεις το τέλειο μαγιό για σένα, σου αποκαλύπτουμε τα ωραιότερα looks που σε κολακεύουν. Για να μειώσουμε κάπως τις εκατοντάδες επιλογές σου, ε;



Έχεις: Περιττό λίπος στην κοιλιά και τη μέση σαν την Beyonce

Διάλεξε ένα από τα πολύ trendy μαγιό που κυκλοφορούν εκεί έξω με ρετρό στυλ. Ένα ψηλόμεσο μπικίνι είναι αρκετό για να σμιλέψει την περιοχή της κοιλιάς και να τονίσει το πιο στενό σημείο του κορμού σου. Ακόμα, ένα τέτοιο μαγιό δείχνει τα πόδια σου ακόμα πιο μακριά! Win win!




Έχεις: Αθλητικό σώμα σαν την Cameron Diaz

Αν το σώμα σου διαθέτει ζηλευτούς, τονισμένους μύες αλλά όχι ιδιαίτερες καμπύλες, επίλεξε ένα από τα πολύ trendy μαγιό σε sporty style. Τόνισε τους γυμνασμένους σου γλουτούς με ένα κάτω μέρος που έχει κάθετη ραφή πίσω.

Αν δεν είναι αυτό το αγαπημένο σημείο του σώματός σου, επίλεξε ένα κάτω μέρος που μοιάζει περισσότερο με σορτς και τονιζει τα καλλίγραμμα σου πόδια. Ακόμα, ένα ολόσωμο μαγιό με cut outs στη μέση θα την τονίσει βγάζοντας τον πιο σέξι εαυτό σου. Αν δεν είσαι φαν του sporty style, επίλεξε ένα μπικίνι με έντονα μοτίβα, βολάν ή διακοσμήσεις για να προσθέσεις όγκο σε καίρια σημεία.




Έχεις: Σώμα “Κλεψύδρα” σαν της Scarlett Johansson

Τα τυχερά κορίτσια με τις θεικές καμπύλες χρειάζονται κάτι που να παρέχει στήριξη και να τονίζει τη θηλυκή σιλουέτα τους. Αν θες να τονίσεις τις καμπύλες σου τότε οποιοδήποτε μπικίνι με καλή στήριξη για το στήθος σου είναι για σένα!

Αν ωστόσο δεν αισθάνεσαι άνετα να αναδείξεις τη ζουμερή σου σιλουέτα διάλεξε ένα ολόσωμο σε κλασικό κομψό στυλ ή ένα colorblock μαγιό για πιο sporty στυλ.




Έχεις: Μικρό στήθος σαν την Kate Hudson

Για να το δείξεις το στήθος σου πιο πλούσιο διάλεξε ένα μπικίνι με ενίσχυση και απλικέ διακοσμήσεις ή βολάν. Αν παράλληλα η λεκάνη σου είναι πιο φαρδιά από τους ώμους σου διάβασε και τα tips για το σώμα "αχλάδι".




Έχεις: Σώμα “Μήλο” σαν την Katy Perry

Έχεις στενή λεκάνη και μεγάλο στήθος; Το βασικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει το μαγιό σου είναι να παρέχει καλή στήριξη στο στήθος σου.

Διάλεξε ένα brand που να διαθέτει μεγέθη αντίστοιχα των σουτιέν (και όχι S, M, L κτλ.) προκειμένου να βρεις αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει. Επίλεξε ένα έντονο χρώμα ή ένα όμορφο μοτίβο για το κάτω μέρος του μαγιό προκειμένου να τραβήξεις εκεί το βλέμμα.




Έχεις: Σώμα “Αχλάδι” σαν της Jennifer Lopez

Διαθέτεις στενή μέση και φαρδείς γοφούς με τους ώμους να δείχνουν στενότεροι από τη λεκάνη σου; Ανάδειξε τις καμπύλες σου, που όλοι ζηλέυουν, με ένα ολόσωμο μαγιό με αβυσσαλέο ντεκολτέ ή ένα μπικίνι με εντυπωσιακό πάνω μέρος.

Αντίθετα, απόφυγε τα φαρδιά λουριά στο κάτω μέρος και προτίμησε κάτι μονόχρωμο για ένα mix&match look.Δείξε πιο στενούς τους γοφούς σου με ένα κάτω μέρος με λεπτά σχοινιά που δένουν στο πλάι.

 
Top