Λαχταριστό ορεκτικό, που τρώγεται ζεστό αλλά και παγωμένο, τα μπουρεκάκια με κιμά είναι πιο εύκολα από ότι νόμιζες

Κάνε πράξη τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου και η απόλαυση θα σου κλείσει το μάτι.
Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

400 γραμμ. κιμά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ

1 ποτήρι κρασί λευκό

200 γραμμ. φέτα κομματιασμένη

100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αβγό χτυπημένο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Για την σάλτσα γιαουρτιού

4 κουταλιές γιαουρτιού

2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

Αλάτι

Διαδικασία

Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμία μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC. Για την σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω από τα μπουρεκάκια.
 
Top