Τετρακόσιες χιλιάδες άτομα από τη Ρωσία ήρθαν το 2015 στην Ελλάδα, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel, Γιώργος Μασμανίδης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 και στην εκπομπή “Sputnik Express”, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες του ελληνικού ομίλου εταιρειών Mouzenidis Group και του μέλους του, της αεροπορικής εταιρείας Ellinair.

«Η εταιρεία Mouzenidis Travel, δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια, από το 1995 και η έδρα της είναι η Θεσσαλονίκη. Το 1995 είχαμε μόνο μία πτήση τσάρτερ για Μόσχα και καταφέραμε το 2015 να φέρουμε 400.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την παρουσία του ομίλου στο χώρο των αεροπορικών δρομολογίων, ο κ. Μασμανίδης επισήμανε ότι ξεκίνησε το 2013. «Η αιτία για να ανοίξουμε την αεροπορική εταιρεία, ήταν η επιθυμία μας να βρεθούμε πιο κοντά στους πελάτες μας, να μπορούμε να κάνουμε εμείς τα πιο ευέλικτα πακέτα για τον κόσμο που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Έχουμε πολλά γραφεία στο εξωτερικό με την ονομασία Mouzenidis Travel που προωθούν μόνο μία χώρα, την Ελλάδα. Και συνδέοντας τα γραφεία, την αεροπορική εταιρεία και τους προορισμούς στην Ελλάδα έχουμε κάνει το καλύτερο προϊόν για την Ελλάδα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και όχι μόνο» είπε. Συγκεκριμένα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Μολδαβία, το Καζακστάν, τη Γεωργία και την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Πρόσφατα άνοιξαν γραφεία και στην Πολωνία και τη Γερμανία.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel τόνισε ότι η Ellinair διαθέτει πέντε αεροσκάφη και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα ενταχθούν στο στόλο της άλλα τρία, ώστε ο αριθμός τους να φτάσει συνολικά στα οκτώ. Για τις αεροπορικές συνδέσεις είπε ότι περιλαμβάνουν τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Θάσο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο. Ειδικά για το χειμώνα διατηρούνται οι πτήσεις από τη Μόσχα, τη Μινβόντεφ και το Ροστώφ προς τη Θεσσαλονίκη και από τη Μόσχα προς την Αθήνα.

Ερωτηθείς για τα είδη του τουρισμού που προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από την Ρωσία, απάντησε ότι οι Ρώσοι φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και η Θάσος για προφανείς λόγους, όπως ο ήλιος και η θάλασσα. Δεν λείπει, όμως, το ενδιαφέρον και για τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς το Άγιον Όρος και τα μοναστήρια βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων της ρωσικής τουριστικής αγοράς.

Τουριστική κίνηση υπάρχει όμως και από την Ελλάδα προς τη Ρωσία, καθώς εντός του 2015 καταγράφηκαν τρεις χιλιάδες επισκέψεις.

Επόμενοι στόχοι της εταιρείας είναι η επέκτασή της σε νέες αγορές. Απαντώντας, άλλωστε, στην ερώτηση, αν ο όμιλος προσανατολίζεται και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ο κ. Μασμανίδης είπε: «Έχουμε ένα παράρτημα στον όμιλο που ασχολείται με τα ξενοδοχεία. Έχουμε πάρει για μάνατζμεντ κάποια ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Δεν είναι πολλά αυτά, αλλά κάθε χρόνο και αυξάνονται. Βρίσκονται δύο στη Χαλκιδική και από ένα στην Εύβοια και στην Αθήνα. Έχουμε σκοπό να προσθέσουμε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα και την Κρήτη».

πηγή: topontiki.gr
 
Top