«Σημαντικές οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα», τόνισε ο ο πρόεδρος της Fairfax Financial Holdings

«Πολύ γόνιμη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα, τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής κορυφαίων διεθνών Funds με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Γουάτσα έκανε λόγο για «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα», ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προοπτικές της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γουάτσα επισημαίνει: ««Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία και στις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για το μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας.

Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας, με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική».
 
Top