Εντάξει, όταν αγαπάς και θέλεις τον άλλον, ακόμα και το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου σου φαίνεται πολύ ατμοσφαιρικό μέρος για να φασωθείς μαζί του Όσο περνάνε όμως οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, το να φτιάξεις ερωτική ατμόσφαιρα δεν είναι πάντα τόσο απλό και τόσο αυθόρμητο. Να, για παράδειγμα, αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου είναι πολύ πιθανόν να διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορούν άνετα να καταστρέψουν την ερωτική διάθεση μιας βραδιάς που θα μπορούσε να υπόσχεται πολλά, όπως:

Ρούχα και βιβλία πεταμένα εδώ κι εκεί



Δεν είναι ότι θα σε πει ανοικοκύρευτη, αλλά η ακαταστασία δεν βοηθάει να δημιουργηθεί ένα χαλαρό, αισθησιακό κλίμα. Είναι σαν να προσπαθείς να φιλήσεις το αγόρι σου και ο χώρος γύρω σου να “φωνάζει” “μάζεψε τα ρούχα / στρώσε το κρεβάτι / πέτα τα παλιά περιοδικά”. Αν θέλεις ο χώρος σου να δείχνει περισσότερο σαν ερωτικό καταφύγιο και λιγότερο σαν τη χωματερή των Λιοσίων, πάρτο απόφαση να καθίσεις μια μέρα να το τακτοποιήσεις.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες στο κομοδίνο σου

Σίγουρα αγαπάς τη μαμά, το μπαμπά, το μικρό αδερφό σου και τη θεία Ευτυχία, όμως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μη νιώθεις καλά όταν σε “κοιτάζουν” να κάνεις σεξ με το αγόρι σου (επίσης, μάλλον δεν θα αρέσει ούτε σ' εκείνον). Αν θέλεις οπωσδήποτε φωτογραφίες στη διακόσμηση, διάλεξε όσες δείχνουν εσένα και το αγόρι σου (ναι, θα πρέπει να φροντίζεις να τις αλλάζεις κάθε φορά που αλλάζεις αγόρι). Ή αντικατάστησέ τις με αφίσες και κάδρα που δείχνουν τοπία και έχουν απαλές και στρογγυλές φόρμες.

Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές

Το σπίτι μας θα πρέπει να παραπέμπει πιο πολύ σε ησυχαστήριο και όχι σε χώρο εργασίας. Εάν δίπλα στο κρεβάτι σου υπάρχει τηλεόραση, tablet, ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκάνερ κ.λπ. πώς θες να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις; Το μόνο που σου επιτρέπω είναι ένα ρολόι, γιατί πρέπει να ξυπνήσεις πρωί, έχεις και δουλειές!

Αντικείμενα που θυμίζουν τον πρώην



Κάτι δωράκια που σου έφερε από το ταξίδι του στην Πορτογαλία, ένα σημείωμα που το είχες καδράρει και κρεμάσει στον τοίχο, μια κάρτα απο του Αγ. Βαλεντίνου πριν από 3 χρόνια... Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις εάν το “φάντασμά” σου εξακολουθεί να πλανιέται γύρω σου -άσε που τα βλέπει κι ο άλλος άνθρωπος κι αρχίζει να αναρωτιέται. Πέταξέ τα ή -το λιγότερο- κρύψτα στο πατάρι. Μην ξεχνάς ότι είναι “πρώην” για κάποιο λόγο!

Έντονος φωτισμός

Εσύ τώρα θέλεις να κάνεις σεξ ή ανάκριση; Γιατί αν δεν θέλεις να σου αποκαλύψει όλα τα ένοχα μυστικά του, είναι προτιμότερο να σβήσεις εκείνη τη λάμπα των 100 Watt. Τα ιδανικά φωτοστικά έχουν διακόπτη με dimmer που σου επιτρέπει να επιλέγεις πιο χαμηλό φωτισμό και τρεις λάμπες που διαχέουν το φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν δεν έχεις τέτοιο, βάλε ένα μαντήλι πάνω στο φωτιστικό σου (πρόσεχε να μην έρχεται σε επαφή με τη λάμπα και πιάσετε καμια φωτιά!) ή σβήστο τελείως και άναψε κεριά (σβήστα κι αυτά πριν σε πάρει ο ύπνος, ποτέ δεν ξέρεις).


Λευκά είδη και αντικείμενα που φωνάζουν “δεν είναι εδώ μέρος για να κάνεις σεξ”



Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς εκείνο το σετ σεντόνια με τις πριγκίπισες του Disney, τα λούτρινα αρκουδάκια γύρω από τα μαξιλάρια σου και τα μαξιλαράκια με τη Hello Kitty. Αντικατάστησέ τα με όμορφα σεντόνια και παπλωματοθήκες σε μοντέρνα χρώματα και διακοσμητικά μακιλάρια που δείχνουν τόσο αφράτα και απαλά που θέλεις να πάρεις τον αγαπημένο σου αγκαλιά και να ξαπλώσετε πάνω τους!

 
Top