Το φημισμένο ιταλικό scooter περνά στη νέα εποχή.

Όταν το Απρίλιο του 1946, στο Golf Club της Ρώμης παρουσιαζόταν το λειτουργικό και καινοτόμο για την εποχή δίτροχο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αρκετές δεκαετίες αργότερα θα θεωρούνταν ένα από τα θρυλικότερα που φτιάχτηκαν ποτέ.

Πόσο μάλλον να αναρωτηθεί πως 82 χρόνια αργότερα θα έφτανε σε σημείο να την δει με φουτουριστική εμφάνιση και ηλεκτροκίνητη λειτουργία.

Όπως ακριβώς το μοντέλο που σχεδίασε ο Giulio Iacchetti.

Ο φημισμένος Ιταλός industrial designer δημιούργησε -βασισμένος στο πρωτότυπο των 98 cc, την Vespa 98 Corsa- μια βέσπα με κλασική σιλουέτα, minimal σχεδιασμό και ηλεκτρικό κινητήρα που ισορροπεί ανάμεσα στις ρίζες του παρελθόντος και την πορεία προς το μέλλον.





Στη βέσπα του Iacchetti προσαρμόστηκαν επίσης λεπτοί rear-view καθρέφτες, ενώ όλες οι ενδείξεις φαίνονται στην οθόνη του smartphone του οδηγού, το οποίο προσαρμόζεται σε ειδική θέση στο τιμόνι.

Ασφαλώς και έχει δοθεί τεράστια προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, όπως οι χειρολαβές, η σέλα και τα φώτα. H ηλεκτρική Vespa θα έχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2018.

Αν και διαχρονικά αποτελεί ένα από τα πιο στιλάτα οχήματα με το οποίο μπορεί να κυκλοφορεί κάποιος, το μοντέλο του Iacchetti επαναπροσδιορίζει την κλασική βέσπα και την καθιστά ακόμη πιο θελκτική και σίγουρα πολύ σύγχρονη.

Ακολούθησε το pestanea στο Twitter, στο Facebook
 
Top