Τον λόγο που οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη γενετική έρευνα που έχει γίνει ποτέ για το χρώμα των μαλλιών.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές Τιμ Σπέκτορ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και Μανφερντ Κάιζερ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Ρότερνταμ ανέλυσαν στοιχεία DNA από σχεδόν 300.000 ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής.


Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν διπλάσια πιθανότητα να είναι φυσικές ξανθιές από ότι οι άνδρες ξανθοί. Από την άλλη, οι άνδρες έχουν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν μαύρα μαλλιά σε σχέση με τις γυναίκες.


Αυτό σημαίνει ότι ενώ το ανθρώπινο είδος εξελισσόταν, οι ξανθιές γυναίκες αποδεικνύονταν πολύ πιο ισχυρές στο να μεταβιβάζουν στις επόμενες γενεές το γονίδιο του ξανθού χρώματος των μαλλιών. Σύμφωνα με θεωρία εξέλιξης των ειδών, του Δαρβίνου, για να επιβιώσει ένα είδος η φυσική επιλογή επιβάλλει να ζευγαρώνουν οι εκπρόσωποι των δύο φυλών που είναι πιο ισχυροί από κάθε άποψη, ακόμα και γενετική.


"Η έρευνά μας επιβεβαίωσε ότι πρέπει να υπήρξε μια φυσική επιλογή προς τις ξανθιές" εξηγεί η Βερονίκ Μπατάιγ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου.


Πηγή πληροφοριών: Espresso


Πηγή ΦΩΤΟ: the-star.co.ke
 
Top