Οσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο αυξάνεται και το άγχος σου για το πώς θα βγεις στην παραλία; Σταμάτα να το σκέφτεσαι και άρχισε να κάνεις κάτι γι' αυτό!

Να μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις:

1. Ξεκίνα ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής

Ας μην το πούμε δίαιτα, γιατί δεν μας αρέσει η λέξη και επειδή τελικά ο στόχος δεν είναι να νιώσεις στέρηση ή πείνα αλλά να προσφέρεις στο σώμα σου όλα εκείνα που χρειάζεται για να σου δείξει με τη σειρά του στον καθρέφτη τον καλύτερο εαυτό του! Φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο, ψάρι, γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά), σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα) και «καλά» λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, ψάρια). Απόφυγε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και γενικά ό,τι σου δίνει «κενές» θερμίδες, δηλαδή θερμίδες που δεν συνοδεύονται από θρεπτικά συστατικά!



2. Ξέχνα τις σοκολάτες και τα πατατάκια

Σε καθημερινή βάση τουλάχιστον... Αντίθετα, φρόντισε το ψυγείο και τα ντουλάπια σου να είναι γεμάτα φρούτα, λαχανικά και άλλα υγιεινά σνακ, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις μπροστά σου κάτι που δεν θα βάλει σε κίνδυνο την προσπάθειά σου τις στιγμές που νιώθεις ότι θα καταβροχθίσεις... ό,τι βρεθεί μπροστά σου!

3. Γυμνάσου τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Συγνώμη που στο χαλάω αλλά με το να κάθεσαι στον καναπέ η κοιλιά σου δεν θα σφίξει ποτέ ούτε οι μυς στα πόδια και τα μπράτσα σου θα δείξουν πιο γραμμωμένοι. Γι' αυτό, μάζεψε τα κουράγια σου και βρες ένα είδος γυμναστικής που σε διασκεδάζει πραγματικά (σημαντικό, εάν δεν θέλεις να πληρώσεις τζάμπα 3μηνο στο γυμναστήριο και να πας μόνο 5-6 φορές). Φρόντισε να γυμνάζεσαι για μισή έως μία ώρα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αν μπορείς να το κάνεις το πρωί -πριν ξεκινήσεις για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου- ακόμα καλύτερα. Θα σου δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα!



4. Φρόντισε την ενυδάτωση του οργανισμού σου

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το δέρμα μας δείχνει θαμπό και η συνολική μας εμφάνιση χάνει πόντους! Γι' αυτό φρόντισε μια φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα και να απλώνεις μια ενυδατική κρέμα. Αλλά και κάθε μέρα, μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό που θα προσφέρει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το σώμα σου! Κάντο να μοιάζει με... κοκτέιλ ή αναψυκτικό, προσθέτοντας φέτες από λεμόνι, δυόσμο και πολλά παγάκια! Μην ξεχνάς ότι είναι απαραίτητο ΚΑΙ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

5. Βελτίωσε τη στάση του σώματός σου

Δεν χρειάζεσαι παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να δείξεις πολύ πιο κομψή φορώντας το μπικίνι σου! Όσο χρόνο δηλαδή θα σου πάρει να «στήσεις» σωστά το κορμί σου! Στάσου μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και τράβα προς τα πίσω και κάτω τους ώμους σου, κράτα ψηλά το κεφάλι σου και συγκράτησε την κοιλιά σου ώστε να μην πετάει μπροστά. Δεν φαίνεσαι ήδη πολύ πιο λεπτή; Επιπλέον, η σωστή στάση σού δίνει αυτοπεποίθηση και δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση!

6. Η Ζωή τραβάει την ανηφόρα...

Και η Ελένη και η Κατερίνα και όποια γενικά θέλει να αποκτήσει σφιχτούς γλουτούς και τέλειες γάμπες, καλά θα κάνει να πατήσει το κουμπάκι που αυξάνει την κλίση στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή να αρχίσει να κάνει βόλτες όπου βρει λόφο και βουνό. Το τρέξιμο (αλλά και το περπάτημα) στην ανηφόρα είναι η ιδανική άσκηση για τους γλουτιαίους και θα σου εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή... πίσω όψη!



7. Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου

Οκ, ο στόχος σου είναι να μην ξεπεράσεις τις 1.300 θερμίδες την ημέρα, να κάνεις γυμναστική 4 φορές την εβδομάδα και να μην ξαναφάς γλυκό μέχρι το 15Αύγουστο! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπεις τιμωρία επειδή, άνθρωπος είσαι, λύγισες και τσάκισες ένα παγωτό-πύραυλο ή ήπιες ένα κοκτέιλ στα γενέθλια της κολλητής σου! Αντιθέτως, μια μικρή «παρασπονδία» στο πρόγραμμά σου πού και πού θα σε βοηθήσει να το ακολουθήσεις για περισσότερο καιρό. Άντε, τώρα να φας ένα σοκολατάκι!

8. Περιόρισε το στρες!

Εάν αγχώνεσαι υπερβολικά για την εμφάνισή σου και σου έχει γίνει έμμονη ιδέα πώς θα χάσεις αυτά τα παραπανίσια κιλά που φορτώθηκες το χειμώνα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα! Σε πολλούς ανθρώπους, η αυξημένη έκκριση κορτιζόλης (της ορμόνης που κατακλύζει το σώμα σου όταν έχεις στρες) προκαλεί συγκέντρωση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς! Γι' αυτό, μάθε πώς να χαλαρώνεις, κάνοντας ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα ή ένα αφρόλουτρο πριν τον ύπνο!




πηγη
 
Top