Πολλοί θα σκεφτούν ότι μία τέτοια μετακίνηση χρημάτων αξίας εκατομμυρίων θα γίνεται με ένα ή δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα. Η εταιρεία Baird & Co μεταφέρει τα εκατομμύρια λίρες σε χρυσό από το Ανατολικό Λονδίνο στο νέο εκθεσιακό χώρο της στην άλλη πλευρά της πόλης, με Porsche!


Αν σκεφτεί κανείς ότι τα φορτηγά πηγαίνουν αργά, είναι καλύτερο τα χρήματα να φτάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον προορισμό τους.

Η Porsche έστειλε τρεις από τις νέες της Panamera Sport Turismo για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή και να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο των 14.000.000$ σε χρυσό. Στάλθηκαν δύο μοντέλα Turbo, σε μπλε και άσπρο χρώμα και μία Turbo S E-Hybrid σε κόκκινο χρώμα.

Κάθε ένα από τα τρία αυτοκίνητα έπρεπε να μεταφέρει δύο κιβώτια από χρυσά τούβλα που το καθένα ζυγίζει περίπου 30 κιλά και αξίζει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, υπήρχε και συνοδεία από αστυνομικούς μοτοσικλετιστές και ελικόπτερο.

Μέσα σε 40 λεπτά η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και χωρίς κανένα περιστατικό ο χρυσός έφτασε στον εκθεσιακό χώρο στο Hatton Garden, στο Borough of Camden.

«Eίχαμε μια πολύ μεγάλη ποσότητα χρυσού να μεταφερθεί. Πρέπει να εμπιστευόμαστε πλήρως τα αυτοκίνητα που θα κάνουν τη δουλειά, όσον αφορά τις επιδόσεις τους, και να γνωρίζουμε ότι είναι αξιόπιστα και ικανά να μεταφέρουμε το χρυσό, για να είμαστε κι εμείς ήρεμοι. Οι Panamera έκαναν άψογα τη δουλειά τους.», δήλωσε ο διευθυντής του Baird & Co Nick Hammond.


 
Top