Ο 19χρονος Μονεγάσκος δείχνει έτοιμος να γίνει team mate του Φέτελ στη Scuderia

Το πρωτάθλημα Formula 1 βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος αυτήν την περίοδο, καθώς για δεύτερη φορά ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) προηγείται με 1 βαθμό διαφορά του Λιούις Χάμιλτον (Mercedes).

Όμως, το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων, αλλά και του στενού κόσμου της F1, έχει τα μάτια του στο μέλλον και συγκεκριμένα στο ανέκαθεν πολύφερνο μπάκετ της Ferrari.

Έτσι, μετά το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, όλα δείχνουν πως ο σχεδόν 40χρονος Κίμι Ραϊκόνεν (δεύτερος στην Αυστρία), αποχωρεί από τη Scuderia και το μπάκετ του θα καλύψει ο ραγδαία ανερχόμενος 19χρονος Μονεγάσκος, Σαρλ Λεκλέρκ (ένατος στο προχθεσινό γκραν πρι με τη Sauber-Alfa Romeo), που δείχνει στοιχεία μεγάλου ταλέντου, που ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ της θρυλικής ομάδας.



Όσο για τον Ραϊκόνεν, έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από την F1, ίσως να μην έχει έρθει η ώρα της σύνταξης. Ο συμπατριώτης του, Τόμι Μάκινεν, απόλυτος αρχηγός της Gazzoo Toyota Team, δήλωσε ανοικτός στην πιθανότητα να δοκιμάσει ο Κίμι το Yaris WRC, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή επιστροφή του Φιλανδού στο WRC, όπως πριν λίγα χρόνια με το Citroen C3.

Ίδωμεν…

Νίκος Τσάδαρης

 
Top