Νεότερες πληροφορίες από την ιαπωνική φίρμα υποστηρίζουν πως σύντομα η Mazda θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Wankel κινητήρα μέσω του επερχόμενου RX-9.


Η Mazda δεν «εγκαταλείπει» τον Wankel και αυτό επιβεβαιώνεται από την πλευρά των Ιαπώνων. Σύμφωνα με νέα δεδομένα η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σπορ μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο RX-Vision Concept του 2019 (στην κατασκοπευτική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα βλέπομε πως θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής).



Κατά πάσα πιθανότητα η κωδική ονομασία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι «RX-9» και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το σημαντικότερο στοιχείο στο RX-9 θα είναι ο περιστροφικός του κινητήρας, ο οποίος πιθανότατα θα ονομαστεί SkyActiv-R (που βασίζεται στο RX-Vision Concept). Η Mazda βρίσκεται σήμερα στο στάδιο εξέλιξης του κινητήρα Wankel, με κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία που υποδηλώνει ότι θα περιστραφεί κατά 180 μοίρες για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει επίσης ένα τριγωνικό στροφείο και νέα μπεκ ψεκασμού καυσίμου που είναι πιο κοντά στο θάλαμο καύσης, προκειμένου να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση καυσίμου αλλά και οι εκπομπές ρύπων.



Τέλος, να σημειώσουμε πως η παρουσίαση του Mazda RX-9 τοποθετείται χρονιά στα μέσα του 2019.
 
Top