Τώρα πια ξέρεις πώς γίνεσαι όταν ξεχνιέσαι στην παραλία και κάνες ηλιοθεραπεία χωρίς να μετακινείς το μαγιό σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάς να ξεχνιέσαι ή ότι δεν μπορεί να σε πάρει ο ύπνος γλυκά, με το κύμα να σκάει στα πόδια σου και τον ήλιο να καίει το δέρμα σου. Και να τα άτσαλα σημάδια που φαίνονται άσχημα μόλις βγάλεις το μαγιό.

Έστω λοιπόν, ότι πάει, έγινε. Εσύ ευχαριστήθηκες τον ύπνο σου στην παραλία αλλά τα σημάδια εμφανίστηκαν και πρέπει να αντιδράσεις. Το πρώτο που ίσως σκεφτείς είναι το self-tan. Πολύ σωστά, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις τα λάθος σημάδια. Ίσως είναι ο πιο σίγουρος αλλά πριν από αυτά δοκίμασε κάτι από τα παρακάτω.

Αρχικά, ένα ήπιο scrup σώματος θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις καλά την επιδερμίδα σου και αυτό είναι που χρειάζεσαι. Σε περίπτωση που είσαι καμένη όμως, καλύτερα να περιμένεις μερικές μέρες πριν το κάνεις.

Το λεμόνι έχει φυσικές απολεπιστικές ιδιότητες,
επομένως λειτουργεί και με την περίπτωση των γραμμών από τα σημάδια του μαγιό. Χρειάζεται μόνο να απλώσεις λίγο φυσικό χυμό λεμονιού στην περιοχή, αφού πρώτα έχεις ισορροπήσει την οξύτητά του με λίγο μέλι.

Μία ακόμα φυσική και ανακουφιστική λύση είναι το αγγούρι. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και σε βιταμίνη C και μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την όψη των σημαδιών από το μαγιό στο μαυρισμένο δέρμα σου. Ανάλογα την περιοχή, χρησιμοποίησε φέτες αγγουριού ή κάνε το πολτό και άπλωσέ το για περίπου 20 λεπτά.

Η πατάτα είναι μία ακόμα επιλογή για να τα βάλεις με τα σημάδια από το λάθος μαύρισμα. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η πατάτα έχει αρκετό νερό και είναι πολύ καταπραϋντική και ενυδατική. Μερικές φέτες στην περιοχή που υπάρχει το σημάδι για 15 λεπτά, θα κάνουν καλή δουλειά.

πηγή
 
Top