Δύσκολα θα σου αντισταθεί ο επίδοξος καλοκαιρινός έρωτας, αν με το που σε βλέπει θέλει να «επιτεθεί» στα χείλη σου. Αυτό δεν θα συμβεί αν τα χείλη σου είναι ξηρά και έτοιμα να ξεφλουδίσουν… 

Σκέψου τα χείλη σου σαν ένα σφουγγάρι. Όταν είναι ενυδατωμένα, απορροφούν νερό και «φουσκώνουν». Όταν είναι αφυδατωμένα, στεγνώνουν και «συρρικνώνονται» και δεν πρόκειται να κρατήσουν το κραγιόν σου στην θέση του παρά μόνο αν το κάνεις τατουάζ.

1.Πάρε μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό

Όπου και αν πας, να κουβαλάς νερό το οποίο να ανανεώσεις συχνά – πυκνά. Αν πίνεις αρκετά υγρά, τουλάχιστον 9 ποτήρια την ημέρα, θα κρατάς το σώμα, το δέρμα και τα χείλη σου ενυδατωμένα.

2.Σταμάτα να… γλείφεσαι!

Το να γλείφεις τα χείλη σου, νομίζεις ότι τους κάνεις καλό γιατί τα υγραίνεις, αλλά στην πραγματικότητα καταστρέφει το προστατευτικό φιλμ και τα ξεραίνει. Αντί για αυτό, προτίμησε να περνάς τα χείλη σου με ένα lip balm, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3.Μάθε ποια συστατικά σου κάνουν καλό

Ψάξε για ενυδατικά συστατικά όπως το κερί μέλισσας, το βούτυρο shea, βιταμίνη Ε και έλαια αμυγδάλου, καρύδας ή / και jojoba. Η βαζελίνη μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά, αν δεν σε ενοχλεί η γεύση.



4.Βάλε στην πρίζα τον υγραντήρα

Μπορεί να επαναφέρει την υγρασία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου στα σωστά επίπεδα και να κρατήσει εσένα και τα χείλη σου ενυδατωμένα. Για να μην πούμε πόσο καλό θα κάνει στα φυτά σου!

5.Κάνε απολέπιση

Αλλά μην το παρακάνεις… Η απολέπιση στα χείλη λειτουργεί όπως και η απολέπιση στο δέρμα σου, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα κάντο μια φορά την εβδομάδα και όχι συχνότερα. Άλλωστε θες να διώξεις μόνο τα νεκρά κύτταρα.



6.Θυμήσου την αντηλιακή προστασία

Τα χείλη σου δεν έχουν μελανίνη και δεν μπορούν να προστατευτούν από μόνα τους από τον ήλιο στο ελάχιστο. Μην ξεχνάς το lip balm που χρησιμοποιείς να έχει αντηλιακή προστασία χειμώνα – καλοκαίρι.

7.Τα ματ κραγιόν δεν είναι «φίλοι» σου

Η συχνή χρήση των ματ κραγιόν μπορούν να ξηράνουν τα χείλη σου. Και αν λες «μπρος τα κάλλη, τι είναι λίγη… ξηρότητα», σκέψου πως με ξηρά χείλη, το ματ κραγιόν θα φαίνεται χάλια. Βάλε ένα πλούσιο lip balm πριν το ματ ή τουλάχιστον απόφυγε την καθημερινή χρήση.



Σε κάθε περίπτωση κάτι μπορεί να πάει στραβά και να καταλήξεις με μικροπροβλήματα όπως είναι το «κοψιματάκι» στην άκρη των χειλιών σου ή χείλη που ξεφλουδίζουν. Ακόμα και αν κάνεις τα πάντα σωστά, μπορεί να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση σε κάτι που έφαγες ή σε κάποιο φάρμακο που παίρνεις αυτή την περίοδο. Ρώτα τον δερματολόγο σου, αν έχει να σου προτείνει κάποια κρέμα με υδροκορτιζόνη.

 
Top