Το ημερολόγιο δείχνει πως έφτασαν τα μέσα του Ιουνίου, που σημαίνει πως είμαστε ακριβώς στα μέσα της χρονιάς! Και ενώ μπορεί να σου φαίνεται ακόμα πολύ πρόωρο, ωστόσο κάποιοι θα έλεγαν πως ήδη έχουμε αργήσει!

Για ποιο πράγμα; Μα φυσικά, για τις προβλέψεις στο interior design… της επόμενης χρονιάς! 

Εντάξει, το καταλαβαίνω πως είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού και πως καλά-καλά δεν έχεις “χωνέψει” πότε ήταν Πρωτοχρονιά και πότε Πάσχα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι βάσεις για τις επόμενες διακοσμητικές γραμμές που αναμένεται να δούμε μέσα στο 2019 έχουν ήδη μπει. 

Άλλωστε, τα πάντα στη διακόσμηση είναι αλληλοσυνδεόμενα και επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες! Γι’ αυτό και η κορυφαία αμερικανική εταιρία χρωμάτων PPG Paints φρόντισε να δημοσιοποιήσει για άλλη μια χρονιά, όσο πιο έγκαιρα γίνεται, το χρώμα που αναμένεται να μεσουρανήσει στα σπίτια μας μέσα στο επόμενο έτος! Και το όνομα αυτού: Night Watch! Μία βαθιά, γαλαζοπράσινη τονικότητα, που θυμίζει τόσο το ζαντ, όσο και το πετρόλ, ενώ στην πραγματικότητα κατατάσσεται περισσότερο στις διαβαθμίσεις του hunter’s green!


Πιο συγκεκριμένα, η PPG Paints περιγράφει αυτή την jewel απόχρωση ας μία “πλούσια, πολυτελή και κλασική απόχρωση του πράσινου που ανταποκρίνεται τόσο στην κλασική πολυτέλεια, όσο και στην ανανεωτική δύναμη της φύσης”.



Μάλιστα, όπως επισημαίνει και η Dee Schlotter, senior color marketing manager της PPG: “Το Night Watch μεταφέρει την θεραπευτική δύναμη της φύσης στα σπίτια μας, μέσω του χρώματος. Η σκουρόχρωμη πράσινη απόχρωση φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από το περιβάλλον, καταφέρνοντας να μας χαλαρώσει και να μας προκαλέσει μια αναζωογονητική ευφορία, όπως και η ίδια η φύση” και συνεχίζει: “Η ανάγκη μας να επανασυνδεθούμε με τη φύση προκύπτει από τη σύγχρονη ταραχώδη και κατά κάποιο τρόπο επαναστατική κοινωνία. Ο κενός χώρος στη ζωή μας τείνει να γεμίζει με τη χρήση συσκευών. Όταν περιτριγυριζόμαστε, όμως, με την απόχρωση του Night Watch, μπορεί να γεμίσει αυτός ο κενός χώρος, μέσω της μνήμης του φυσικού περιβάλλοντος”.


Πάντως, και η επιστήμη υποστηρίζει αυτή τη σκέψη! Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, η απλή θέαση του πράσινου χρώματος σε φυσικά στοιχεία μπορεί να βελτιώσει και να επαναφέρει τη συγκέντρωση και την προσοχή μας. Επίσης, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, το πράσινο χρώμα είναι συνδεδεμένο με την αρμονία, την ισορροπία και την αναζωογόνηση, ενώ μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μια χαλαρής και ήρεμης διάθεσης.

Πηγή
 
Top