Η μαμά σου έχει δίκιο!
Είναι ο λόγος για τον οποίο ένα μαγιό δεν είναι ποτέ αρκετό! Ή τουλάχιστον, αυτό σε συμφέρει να ισχυρίζεσαι… Όπως σου έλεγε κάποτε η μαμά σου, δεν πρέπει ποτέ να μένεις με βρεγμένο μαγιό!

Αν είσαι από εκείνες που θέλουν να μπαινοβγαίνουν όλη μέρα στη θάλασσα, τότε ίσως να έχεις μία δικαιολογία! Διαφορετικά, άλλαξε το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό όταν βγεις από τη θάλασσα. Η υγρασία βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο το αναπαραγωγικό σου σύστημα κάτι που ίσως έχεις παρατηρήσει και από το εσώρουχό σου.

Το βρεγμένο σου μαγιό δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν κάθε είδους μικροοργανισμοί με κίνδυνο να εμφανίσεις ασθένειες όπως ουρολοίμωξη, κολπίτιδα και ποικίλες μολύνσεις.

Στην περίπτωση της πρώτης, θα πρέπει να λάβεις αντιβίωση ενώ υπάρχει κίνδυνος, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η λοίμωξη να επηρεάσει και τα νεφρά σου. Η κολπίτιδα και οι μολύνσεις προέρχονται από τη διάταξη του pH του κόλπου και αντιμετωπίζεται επίσης με αντιβιοτικά.

Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες που συχνά νοσούν από τις παραπάνω ασθένειες, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να αλλάζεις το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό, ακόμα κι αν σκοπεύεις αργότερα να ξαναβραχείς. Ακόμα καλύτερα, αν είσαι επιρρεπής στις μολύνσεις, κάνε ένα γρήγορο ντουζ με γλυκό νερό και μετά άλλαξε το μαγιό σου. Σου εγγυώμαστε πως το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!

πηγή
 
Top