Στο ατύχημα συμμετείχαν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα, ενώ δύο από αυτά έπιασαν φωτιά

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές διοργανώσεις στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού, γνωστό και ως WTCR. Τα οχήματα που μοιάζουν αρκετά με αυτά που βλέπουμε στον δρόμο, αλλά είναι καταλλήλως φτιαγμένα για αγώνες, προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα, ενώ στον θεσμό συμμετέχουν και κάποιοι από τους καλύτερους οδηγούς του πλανήτη.

Παρόλα αυτά δεν λείπουν και τα απρόοπτα, όπως ένα μεγάλο τρακάρισμα, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στον πρώτο από τους τρεις αγώνες που έγιναν στην πίστα της Βίλα Ρεάλ στην Πορτογαλία. Εκεί, οι δύο οδηγοί των Volkswagen Golf GTI TCR, Μεχντί Μπενανί και Ρόμπερτ Χαφ, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το χάος.

Το σιρκουί είναι σε δημόσιους δρόμους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έξοδοι διαφυγής δεξιά και αριστερά της αγωνιστικής γραμμής, παρά μόνο μπαριέρες. Έτσι, με το που συγκρούστηκαν ο Μαροκινός με τον Βρετανό οδηγό, όλοι οι υπόλοιποι έπεσαν πάνω τους, διότι δεν είχαν που αλλού να πάνε.
Οι δύο οδηγοί της ομάδας που «αφεντικό» είναι ο Σεμπαστιάν Λεμπ μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και δεν συμμετείχαν στις επόμενες δύο κούρσες, ενώ τα οχήματα των Γιαν Ερλασέρ (Honda Civic Type R TCR)και Τεντ Μπιορκ (Hyundai i30 N TCR) να πάρουν φωτιά. Έτσι, χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Είναι ενδεικτικό ότι για να καθαρίσει η πίστα και να είναι δυνατή η επανέναρξη του αγώνα, χρειάστηκαν δύο ώρες.

Δείτε το βίντεο από το ατύχημα:



 
Top