Θα πραγματοποιηθεί 22 - 24 Ιουνίου στην ιστορική πίστα που βρίσκεται κοντά στη Μασσαλία

Ο θίασος της Formula 1 οδεύει προς το Le Castellet, καθώς το Γαλλικό Grand Prix επανέρχεται στην πίστα του Paul Ricard. Η ιστορική πίστα που βρίσκεται κοντά στη Μασσαλία στη Νότια Γαλλία, επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι καρδιές των φιλάθλων χτυπούν πιο δυνατά.

Οι Sebastian Vettel & Lewis Hamilton, η Ferrari & η Mercedes, αδημονούν να αγωνιστούν στο πρώτο Formula 1 Grand Prix, στην ανακαινισμένη πίστα. Το να βρουν τα πατήματά τους στη νέα πίστα θα είναι μια πρόκληση για όλους τους οδηγούς. Η διαδρομή έχει διάσημες προκλήσεις όπως η ευθεία Mistral αλλά και η στροφή Signes που την καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία.

Με μόλις 1 βαθμό διαφοράς υπέρ του Γερμανού, αλλά και την Mercedes 17 βαθμούς εμπρός από την Ferrari, η μάχη θα έχει αμείωτο ενδιαφέρον από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.

Όμως ο αγώνας δεν γίνεται μόνο για τους δυο «μονομάχους», καθώς υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τέσσερις (Bottas-Mercedes, Ricciardo-Red Bull, Raikkonen-Ferrari & Verstappen-Red Bull), που μπορούν από το να κερδίσουν, έως το να παίξουν ρυσθμιστικό ρόλο στην κούρσα των δυο τίτλων.



Μαζί τους ο Fernando Alonso (Mclaren) με φρέσκια την νίκη του στο Le Mans, αλλά και ο πολλά υποσχόμενος 21χρονος Charles Leclerc (Sauber-Ferrari), που έχει ήδη 10 βαθμούς στη συλλογή του, παρά το ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στην F1.



Η πίστα του Paul Ricard άνοιξε για πρώτη φορά το 1970 και την επόμενη χρονιά φιλοξένησε αγώνα Formula 1. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη πίσω ευθεία, η Mistral η οποία στην αρχική σχεδίαση είχε μήκος 1.8χλμ.



Μειώθηκε σε 1χλμ όταν φτιάχτηκε ένα σικέϊν στο μέσον της. Είναι μια πίστα που παίζει ρόλο η δύναμη της υβριδικής μηχανής, η οποία καταπονείται ιδιαίτερα καθώς το γκάζι μένει ανοιχτό στη μεγαλύτερη διάρκεια του γύρου. Άλλο χαρακτηριστικό της πίστας είναι οι χρωματιστοί χώροι διαφυγής με μαύρες, μπλε και κόκκινες λωρίδες πάνω σε άσφαλτο αντί για χώμα.



Αυτές οι χρωματιστές ζώνες παρέχουν διαφορετική πρόσφυση στα ελαστικά με την κόκκινη να είναι πιο τραχιά και την μπλε να επιβραδύνει περισσότερο τα μονοθέσια εφόσον αυτά βρεθούν βαθιά μέσα στο χώρο διαφυγής.
Διαδρομή

Πίστα: Paul Ricard / 5842 χλμ

Απόσταση αγώνα: 53 γύροι / 309.626 χλμ

Πρόγραμμα

Κατατακτήριες δοκιμές 17:00 Ελλάδος (16:00 τοπική ώρα),

Αγώνας 17:10 Ελλάδος, (16:10 τοπική ώρα)



Νίκος Τσάδαρης

 
Top