Πολλές φορές, η υπερβολική επιθυμία για σοκολάτα αποτελεί κι ένα δείγμα ότι η περίοδος σου καταφθάνει. Μια νέα έρευνα που έγινε σχετικά μ' αυτές τις λιγούρες και την επιθυμία μας να-φάμε-σοκολάτα-εδώ-και-τώρα ρίχνει άπλετο φως στο μυστήριο του πως ακριβώς συνδέεται η σοκολάτα με την περίοδο.



Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Τυνησίας (ναι, από τόσο μακριά έρχεται αυτή η έρευνα) οι λιγούρες πριν την περίοδο προκύπτουν λόγω αυξήσεων στα επίπεδα των ορμονών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι λίγο πριν την περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια, καταναλώνουμε γύρω στις 500 θερμίδες παραπάνω. Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 30 γυναίκες και φάνηκε ότι ήδη πριν την περίοδο μας η ζυγαριά μας δείχνει γύρω στο μισό κιλό πιο πάνω (στην καλύτερη των περιπτώσεων λέμε πάντα). Τι άλλο προέκυψε από τη συγκεκριμένη έρευνα; Σίγουρα κάτι πολύ ενδιαφέρον: το μισό αυτό κιλό το αποκτάμε κυρίως εξαιτίας των ζυμαρικών, της ζάχαρης και της σοκολάτας - μιλάμε για πολύ to the point έρευνα, όχι αστεία.

Αυτή η στροφή προς τη σοκολάτα δεν έχει να κάνει τόσο με τη γεύση, όσο με τη σεροτονίνη, αυτό το χημικό στοιχείο που επηρεάζει την εναλλαγή της συμπεριφοράς μας και μας κάνει ενίοτε να είμαστε πολύ λίγο αλλοπρόσαλλες πριν την περίοδο. Οπότε, κι εμείς με τη σειρά μας αναγκαζόμαστε να το ρίξουμε σε φαγητά που απλά μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Προφανώς και είναι πολύ καλύτερη η σοκολάτα από το να έχεις τις μαύρες σου και να μην ξέρεις γιατί - που ξέρεις, δηλαδή, αλλά μια ευκαιρία για σοκολάτα γιατί να πηγαίνει χαμένη;

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες σας.

xx

 
Top