Και μαζί οι εναλλακτικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις δροσερός το καλοκαίρι, χωρίς το στυλ σου να το βάλει στα πόδια.

Λίγο η ζέστη, λίγο οι βουτιές στη θάλασσα, τα κοκτέιλ στην παραλία και το μυαλό που πηγαινοέρχεται στις διακοπές στο νησί και οι ρυθμοί το καλοκαίρι μειώνονται. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή του χρόνου που μας βοηθάει όλους να χαλαρώσουμε λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες του έτους.

Κι ενώ εσύ επιτρέπεται να χαλαρώσεις και να αφεθείς, το στυλ σου από την άλλη πρέπει να παραμείνει στις επάλξεις. Διαφορετικά, θα σε δούμε να κυκλοφορείς στην Πλάκα μεσημέρι του Αυγούστου με σαγιονάρα δίχαλο (η λευκή κάλτσα είναι προαιρετική) και στρατιωτική μπεζ βερμούδα σαν άλλος Γερμανός τουρίστας.

Όπως πολύ καλά κατάλαβες, στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα από τα κρισιμότερα ερωτήματα του καλοκαιρινού ντυσίματος: «Είναι ok να φοράς σαγιονάρα αντί για παπούτσι; Κι αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις;».

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Σαγιονάρα δεν φοράς πουθενά αλλού, εκτός από την παραλία και τις ώρες που περνάς στην «σπηλιά» σου. Άντε και στα σοκάκια του νησιού που θα κάνεις διακοπές μετά το μπάνιο σου στη θάλασσα. Εκεί, έχεις άλλοθι. Εκεί, είσαι ας πούμε ok.

Εκεί που δεν είναι ok να κυκλοφορείς με σαγιονάρα, είναι από τη δουλειά (για όνομα του Θεού) μέχρι τις βόλτες σου (πρωινές, μεσημεριανές, απογευματινές, βραδινές) στους δρόμους της πόλης. Το μόνο που έχουν προσδώσει στην καλοκαιρινή εμφάνισή σου ένα ζευγάρι flip flops, όπως τις λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι, είναι παιδικότητα, έλλειψη αισθητικής και προσωπικού στυλ.

Τι να φορέσεις όμως στα πόδια σου για να είσαι άνετος και δροσερός;

Κατανοούμε το γεγονός ότι για τους επόμενους μήνες θα σκάει ο τζίτζικας και το τελευταίο πράγματα που θέλεις, εκτός από μια ιδρωμένη μασχάλη είναι και μία πατούσα μούσκεμα στον ιδρώτα, ωστόσο η σαγιονάρα είναι απαγορευτική. Τζιζ καίει. Επιλογές φυσικά και υπάρχουν για να μην αισθάνεσαι φρεσκαδούρα, αρκεί να ξέρεις πού να τις αναζητήσεις.

Μπορείς λοιπόν να εμπλουτίσεις την παπουτσοθήκη σου με τα εξής υπόδηματα, που ενδείκνυνται για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Σουέντ / δερμάτινα loafers

Τα καλοσχεδιασμένα υποδήματα που δεν δένουν με κορδόνι -εσφαλμένα τα αποκαλούμε μοκασίνια γιατί δεν είναι όλα τα loafers μοκασίνια-, και που έχουν ταυτιστεί με την ιταλική φινέτσα -οι ρίζες τους βέβαια είναι νορβηγικές- και με την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του smart casual ντυσίματος.

Boat shoes

Τα χαρακτηριστικά casual υψηλής ποιότητας και αντοχής δερμάτινα (και από καστόρι) υποδήματα με τα κορδόνια και τη λευκή ή τρακτερωτή, ή ολίγον κι από τα δύο, αντιολισθητική τους σόλα. Χάρη σ΄αυτήν μάλιστα έχουν αναχθεί στο πλέον κατάλληλο υπόδημα για όσους σουλατσάρουν πάνω στο deck ενός ιστιοπλοϊκού.

Εσπαντρίγιες



Το πιο chill out υπόδημα, που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι, αλλά και το πιο ευαίσθητο, λόγω του βαμβακερού ή από καμβά υφάσματός τους και της σόλας από ψάθα.

Υ.Γ. Αν μετά απ' όλα αυτά, συνεχίζεις να επιμένεις σαν κακομαθημένο μικρό παιδί πως θέλεις ντε και καλά να φορέσεις σαγιονάρα, γιατί σκας από τη ζέστη, ε τότε κακό του κεφαλιού σου. Μισή ντροπή δική σου και καμία δική μας. Φόρεσε σανδάλια σαν τους αρχαίους Έλληνες, φροντίζοντας τουλάχιστον αυτά να έχουν φαρδιές λωρίδες, να τα συνδυάζεις με casual ρούχα, χωρίς κάλτσα και να έχει προηγηθεί πεντικιούρ. Ναι, θα κάνεις κι αυτό.

Σαγιονάρα δεν ήθελες;



 
Top