Σφάλεις και δεν το γνωρίζεις, όμως μετά πρέπει να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες των λαθών σου. Άλλαξε τώρα συνήθειες.

Έχουν γραφτεί τα χίλια μύρια γύρω από το πώς να αποφύγεις τις μολύνσεις, να ανακουφιστείς από τη φαγούρα, να γλυτώσεις τις μυκητιάσεις και τους ερεθισμούς της ευαίσθητης περιοχής. Το βασικό θέμα φίλη μου, είναι να πάψεις να κάνεις εκείνα τα λάθη στην ρουτίνα σου, που αυξάνουν τον κίνδυνο για όλες τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις.


Διάβασε τα 8 συχνότερα λάθη που κάνει μια γυναίκα στο θέμα αυτό:

#1 Δεν πας πουθενά χωρίς το αγαπημένο σου ξυραφάκι

Τεράστιο λάθος. Κάθε φορά που ξυρίζεις την ευαίσθητη περιοχή σου πρέπει να χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι. Αυτό μπορεί να μη σε συμφέρει τόσο οικονομικά, αλλά μπροστά στην υγεία, θα θυσιάσεις μερικά παραπάνω ευρώ για ξυραφάκια μιας χρήσης. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τη μόδα του bush που έχει επανέλθει!

#2 Είσαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα

Στο δικό σου χωριό το λένε το “too much of a good thing is never a good thing”; Στο δικό μου συνέχεια και αναφέρονται βασικά στις συχνές ενδοκολπικές πλύσεις. Προτίμησε να μην τις επαναλαμβάνεις σε μεγάλη συχνότητα γιατί χαλάει η χλωρίδα του κόλπoυ.

#3 “Έχω φαγούρα θα κάνω πλύσεις με μαγειρική σόδα”

Όλες αυτές οι συνταγές και τα ξόρκια που έχουν περάσει από γιαγιά σε μαμά, είναι τώρα πια στις μέρες μας ξεπερασμένα. Μην εφαρμόζεις εσωτερικά στην ευαίσθητη περιοχή σου, οτιδήποτε περιλαμβάνει σπιτικά υλικά, καθώς αυτά δεν είναι αποστειρωμένα. Ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα θα είναι σίγουρα τα σκευάσματα που θα βρεις στο φαρμακείο και προορίζονται γι’ αυτή τη χρήση, όπως το Intim Σόδα vaginal douche της FREZYDERM.

#4 Skinny jeans, αυτή η μάστιγα

Ξέρω πόσο αγαπάς τα στενά σου παντελόνια, αλλά η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου, προτιμά τα πιο αέρινα υφάσματα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει. Βλέπεις, τα skinny jeans, αλλά και όλα τα κολλητά στην περιοχή του καβάλου ρούχα, διατηρούν υγρή την περιοχή και αυξάνουν τον κίνδυνο των μυκητιάσεων. Προτίμησε λοιπόν να μην τα φοράς για το 8ωρο στο γραφείο και περιορίσου σε ολιγόωρες πιο βραδινές εμφανίσεις.

#5 Body lotion με άρωμα βανίλια για να μυρίζει το ίδιο και η ευαίσθητη περιοχή σου


Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Ξέχνα τα προϊόντα με άρωμα και μην τα βάζεις με την ελπίδα να μυρίζεις βανίλια μετά από λίγη ώρα. Οι ουσίες που περιέχουν, αν μπουν εσωτερικά του κόλπoυ μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, αλλά και να χαλάσουν την χλωρίδα της περιοχής. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο δε θα μυρίζεις βανίλια, αλλά θα καλωσορίσεις μια έντονη δυσοσμία. Αντ’ αυτού κάνε απλά πλύσεις με το Intim Area Foam.

#6 Λάθος λιπαvτικό

Πέρα από το ότι στη σ∈ξουαλική επαφή επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε πάντα προφ∪λακτικό και για να εξασφαλίσεις την καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής, φρόντισε αν βάλετε κάποιο λιπαvτικό, να είναι απόλυτα συμβατό με το προφ∪λακτικό. Αλλιώς το προφ∪λακτικό θα σπάσει και θα έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό.

#7 Δεν σου βάζεις χέρι

Αν πλένεσαι με σφουγγάρι θα πρέπει να ξέρεις πως μολύνεται πολύ εύκολα και είναι προτιμότερο να πλένεις την εν λόγω περιοχή με το χέρι και τον Intim Area Foam. Αν παρόλ’ αυτά δε μπορείς να αποχωριστείς το σφουγγάρι σου φρόντιστε κάθε φορά να το ξεπλένεις με καυτό νερό ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια, αλλά και να παίρνεις ένα καινούριο κάθε μήνα.

#8 Τρως καυτερά φαγητά

Δεν είναι κανόνας, αλλά υπάρχουν γυναίκες που όταν φάνε ένα καυτερό φαγητό, νιώθουν ερεθισμό, φαγούρα ή και τσούξιμο μετά την ούρηση. Η λύση είναι προφανής: όχι άλλο τσίλι στο φαγητό σου.

ladylike.gr
 
Top