Είναι τα πιο συνηθισμένα λαθη που οι άντρες κάνουν στο ντύσιμό τους και καταστρέφουν το στυλ tους. Δες πώς θα τα αποφύγεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Λάθη όλοι κάνουμε. Είναι μες στη ζωή. Είναι εκείνα που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Καλύτερο αρσενικό. Ακόμα κι αν αυτά αφορούν στο στυλ σου. Κάνοντάς τα μαθαίνεις πώς να ντύνεσαι καλύτερα, ώστε να βγάζεις προς τα έξω τον πιο γοητευτικό εαυτό σου.

Προσοχή όμως: Αν στα φάουλ αυτά υποπίπτεις συνέχεια, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Για την ακρίβεια, έχεις πρόβλημα, μιας και το λάθος σταματά να είναι εποικοδομητικό, καθώς έχει γίνει παγιωμένη κατάσταση. Επικίνδυνη θα έλεγε κανείς.

Για να βγάλουμε λοιπόν το στυλ σου από την dead zone, συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνεις εσύ και η πλειοψηφία των αντρών και σου τα αποκαλύπτουμε. Και μαζί το πώς θα τα διορθώσεις.

  1. Το παρακάνεις με το να ταιριάζεις τα πάντα

Οι γυναίκες είναι κολλημένες με το να ταιριάζουν την τσάντα με το παπούτσι (καμηλό γόβα, καμηλό τσάντα και ούτω καθεξής). Οι άντρες από την άλλη έχουν το δικό τους κόλλημα: Να ταιριάζουν τη γραβάτα με το ποσέ, αλλά και τη ζώνη με το παπούτσι. Ή ακόμα χειρότερα, να επενδύουν στη μονοχρωμία ή στη διχρωμία, δημιουργώντας ένα αδιάφορο, βαρετό και παρωχημένο look.



Συμβουλή: Πρώτον, αναθεώρησε την αισθητική σου. Δεύτερον, μην φοβηθείς να παίξεις με τα χρώματα, τα σχέδια και τα υφάσματα. Απελευθερώσου για να μπορέσεις να πας το στυλ σου ένα βήμα παραπέρα. Για παράδειγμα, δοκίμασε το mix & match. Επέλεξε μία γραβάτα σε διαφορετικό σχέδιο ή χρώμα από το ποσέ. Δηλαδή, μια σκούρο μπλε γραβάτα με ένα πουά κόκκινο βουργουνδίας ποσέ. Ή συνδύασε ένα καφέ μάλλινο σακάκι με ένα ριγέ λευκό - μπλε πουκάμισο, με μπλε παντελόνι και γραβάτα με λαχούρια σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις.

Το μυστικό είναι το εξής, για να είναι το αποτέλεσμα καλαίσθητο: να φροντίζεις πάντα να συνδυάζεις δύο χρώματα -καφέ και πράσινο- αντί για τρία ή δύο σχέδια -ριγέ με πουά- αντί για περισσότερα.
... Αλλά και με το να φοράς πολλά αξεσουάρ

Αποτελούν το αλατοπίπερο του στυλ και γι' αυτό πρέπει να γνωρίζεις ποιες είναι οι σωστές δόσεις, ώστε το αποτέλεσμα να ενισχύει και να μην «καίει» την εικόνα σου. Πρόσεξε λοιπόν πρώτον, να μην φοράς πολλά αξεσουάρ -μάθε εδώ πώς να φοράς σωστά ό,τι δεν είναι ρούχο- και δεύτερον, να συνδυάζεις όμορφα τα χρώματα και τις υφές ανάμεσα στα αξεσουάρ και τα ρούχα σου.

Συμβουλή: To less is more δεν ισχύει οπουδήποτε περισσότερο, απ' ό,τι στη σχέση που οφείλει να διατηρεί ο άντρας με τα αξεσουάρ του. Να κολλάς σε ένα, άντε δυο κάθε φορά -το ένα πρέπει να είναι απαραιτήτως ρολόι- κι όταν τα βαρεθείς αποχωρίσου τα και δοκίμασε κάτι άλλο.

H συνέχεια στο http://gr.askmen.com/
 
Top