Ένα εξαιρετικό cocktail και η καλύτερη εκδοχή του.

Από τις 4 Ιουνίου και για 7 μέρες (έως τις 10 του μήνα) το Negroni Week έρχεται για τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα. Οι λάτρεις του εμβληματικού cocktail μπορούν να το απολαύσουν σε διάφορα συνεργαζόμενα bar όλης της χώρας και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών.

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες bar σε όλο τον κόσμο, σε πάνω από 60 χώρες.

Το Negroni....


Το εμβληματικό cocktail εμπνεύστηκε ο Κόμης Camillo Negroni, στην Φλωρεντία, το 1919. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Camillo ήθελε να φτιάξει αρχικά ένα Americano (Campari, γλυκό vermouth, club soda) αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιούσε. Έτσι, αντικατέστησε τη club soda με gin και γεννήθηκε το περίφημο Negroni.

...και πώς θα φτιάξεις το τέλειο

Δροσερό, αναζωογονητικό και όσο πικρό χρειάζεται, το Negroni αποτελεί ένα cocktail για ανθρώπους με γούστο. Gin, γλυκό βερμούτ και Campari αποτελούν τα συστατικά του. O Naren Young, bartender στο Dante του West Village στο Manhattan μοιράζεται τη συνταγή του -σύμφωνα με το New York magazine- «the absolute best negroni in New York».

Υλικά

1 μεζούρα Bombay Sapphire

3/4 μεζούρας Campari

3/4 μεζούρας Martini & Rossi Vermouth

Εκτέλεση

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα mixing glass και ανακατεύεις μαζί με πάγο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο -κατά προτίμηση ένα μεγάλο παγάκι- και γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού.
 
Top