Μία νέα μελέτη δείχνει ότι η έξοδος με τους κολλητούς κάνει καλό στην υγεία του.
ήπως ο σύντροφός σου δεν έχει την καλύτερη διάθεση τώρα τελευταία; Έχεις δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να τον βοηθήσεις να χαλαρώσει όταν επιστρέφει σπίτι, αλλά η διάθεσή του παραμένει η ίδια. Μάλλον έφτασε η ώρα να επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις – δηλαδή οι κολλητοί του.

Πιθανότατα να διστάζεις, αφού πολλές γυναίκες δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα πως ο σύντροφός του πίνει μπύρες με τους φίλους του σε κάποιο μπαρ. Η αλήθεια είναι όμως ότι το έχει ανάγκη και δεν αντισταθμίζεται με το άραγμα στον καναπέ του σπιτιού σας. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις πάντα αυτόν τον single φίλο που ξεσηκώνει την παρέα με στόχο … να κάνει σεξ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνεις στον σύντροφό σου σκηνή προκειμένου να μην βγει.

Κι αν ακόμη το σκέφτεσαι, μία νέα μελέτη θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Gottingen στην Γερμανία παρακολούθησαν μία ομάδα πιθήκων για να δουν πώς κοινωνικοποιούνται. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του στρες δεν μπορούσαν να μειωθούν αν δεν βρισκόντουσαν με τους υπόλοιπους αρσενικούς φίλους τους σε στρεσογόνες καταστάσεις, όπως μπροστά σε μία απειλή ή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα της μελέτης φαίνεται λογικό, καθώς ένας άντρας νιώθει πιο προστατευμένος όταν τον "καλύπτουν" οι φίλοι του.

Αν ακόμα θεωρείς ότι το να περνάτε χρόνο μόνο οι δυο σας είναι το ίδιο καλό για αυτόν, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Όσο, λοιπόν, κι αν θέλεις να λύσεις όλα τα προβλήματα του συντρόφου σου, θα ήταν καλύτερα να του προτείνεις μία έξοδο με τους φίλους του. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ με τις δικές σου φίλες!



πηγη
 
Top