Επτά προτάσεις για να είσαι «στην πένα» από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Η εποχή που θα βγάλεις από πάνω σου τα χοντρά μπουφάν και παλτό, που φέτος η αλήθεια είναι ότι αποδείχθηκαν πολύτιμα με τέτοιες θερμοκρασίες που είχαμε, είναι εδώ. Και καθώς το καλοκαίρι έρχεται, θα έχεις διαπιστώσει ότι τα καταστήματα έχουν αρχίσει και «ντύνονται» με πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα και πιο ανάλαφρα πανωφόρια.

Καιρός λοιπόν για ορισμένες σημαντικές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου για να προμηθευτείς σιγά - σιγά όλα εκείνα που θα σου δώσουν την απαραίτητη δόση ανανέωσης για να περάσεις με αλώβητο στυλ μια από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις επτά κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για να είσαι «στην πένα» από την κορυφή μέχρι τα νύχια στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου.

Το κοστούμι

Ένα ανοιχτόχρωμο κοστούμι σε off-white απόχρωση είναι από τα must formal κομμάτια μιας αντρικής, ανοιξιάτικης ντουλάπας. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση που προϋποθέτει να φορέσεις «τα καλά σου».

Τα παπούτσια

Κλασικό κομμάτι για τις ημέρες που διανύουμε, αλλά και για εκείνες που έρχονται είναι οι εσπαντρίγιες. Φοριούνται όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο με τζην, όσο με chino και παντελόνι κοστουμιού. Προτίμησε ένα ζευγάρι που να είναι καμωμένο από σουέντ και βαμμένο σε blue navy απόχρωση, που συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα χρώματα.

Το t-shirt


Αν και πολλοί δεν το τολμούν, το πλεκτό polo t-shirt χαρίζει σε ένα σύνολο κάτι από την αυθεντική ιταλική φινέτσα. Άνετο όσο ένα απλό μπλουζάκι αλλά με μια δόση κομψότητας, αξίζει μια θέση στη ντουλάπα σου.

Το σακάκι

Το blazer είναι από τα κομμάτια που φοριούνται από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στο ποτό και εκείνο, αλλά και από εκείνα που θα ρίξεις στους ώμους σου αντί για τζάκετ ή πανωφόρι. Προτίμησε ένα σε απόχρωση που να συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα ρούχα σου. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα blue navy.

Το πουκάμισο

Εκείνο που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου είναι αναμφίβολα το oxford, που κυκλοφορεί συνήθως στις κλασικές αποχρώσεις του γαλάζιου, ροζ και λευκού και ακροβατεί ανάμεσα στο στιλιζαρισμένο dress shirt και το cool φανελένιο. Φέρει χαρακτηριστική σταυρωτή ύφανση και ακόμη πιο χαρακτηριστικό γιακά με κουμπιά, ενώ έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα κυρίως χάρη στον πολύπλευρο, τόσο preppy, όσο και εναλλακτικό, χαρακτήρα του.

Το παντελόνι



Αν ψάχνεις να βρεις ένα ανοιξιάτικο παντελόνι που μπορείς εύκολα να το φορέσεις από το γραφείο μέχρι για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά, η λύση βρίσκεται στα chinos. Στα ελαφριά, ποιοτικά, καλοσχεδιασμένα υφασμάτινα παντελόνια. Αν θέλεις τη γνώμη μας, επένδυσε σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, γήινες ή παστέλ.

Το jacket

Ένα χακί ή και μπλε ανάλαφρο τζάκετ στρατιωτικού τύπου, όπως είναι τα field jackets για παράδειγμα, είναι μια από τις ενδυματολογικές επενδύσεις που αν δεν έχεις κάνει ήδη, αξίζει να κάνεις άμεσα. Είναι άλλωστε το πανωφόρι που θα σε συνοδεύσει όχι μόνο τις δροσερές νύχτες της άνοιξης, αλλά και του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

 
Top