Απλό, απέριττο και ιδανικό για παρέες και χομπίστες.

Λογικά την δεκαετία του 1960 στη Γερμανία, εκεί στην VW, κάποιος πρέπει να είχε ανακαλύψει τη χήνα που γεννάει χρυσά αυγά. Αλλιώς δε δικαιολογείται η παγκόσμια και ανεπανάληπτη επιτυχία των μοντέλων της. Ιδιαίτερα του θρυλικού «Σκαραβαίου» αλλά και του Volkswagen Type 2 -γνωστότερου ως Kombi, Bus ή πιο απλά όπως όλοι το μάθαμε το βανάκι της VW!

Η εικόνα του και μόνο φέρνει παιδικές αναμνήσεις, γιατί σχεδόν σε κάθε σόι υπήρχε έναν τέτοιο, είτε γιατί κάποιος θείος ήταν υδραυλικός, είτε πολύτεκνος είτε πιο απλά χομπίστας που του άρεσε το κάμπινγκ. Τι είναι όμως, τελικά, εκείνο που το κάνει τόσο ακαταμάχητο μέσα από τα χρόνια;


Μαζέψαμε έξι πράγματα που δηλώνουν την αιώνια λατρεία μας για αυτό και στα παρουσιάζουμε.

Όλοι οι καλοί χωράνε

Κυριολεκτικά αφού με χωρητικότητα 9 ατόμων, άπλετο χώρο για αποσκευές, με αυτό το μοντέλο παρέες έχουν γράψει ιστορία κυριολεκτικά.

Δε θα φας κλήση ποτέ
Και να θες δεν μπορείς. Με 53 άλογα στη μηχανή, κλήση δεν έφαγε κανείς ποτέ.

Η επιτομή του vintage σε κάθε λεπτομέρειά του

Όχι απλά δες το στερεοφωνικό. Αυτό και τίποτα άλλο. Νομίζεις ότι από κάπου θα ξεπεταχτεί ο Θανάσης Βέγγος να αυξήσει ένταση φωνάζοντας «καλοί μου άνθρωποι».

Air Condition ρε γατάκια
Τι εννοείς; Ναι, καλά άκουσες αυτό το θαύμα της μηχανικής είχε κλιματιστικό από το 1967, όταν δηλαδή τα υπόλοιπα βανάκια τρώγανε ακόμα βελανίδια.

Το τιμόνι

Στρογγυλό, ολοστρόγγυλο, πάρα πολύ στρογγυλό, σε τέτοιο βαθμό καμπυλωτό που σου έρχεται να το χαϊδέψεις.

Φέρνει χαμόγελο στα χείλη
Για όλα τα προηγούμενα αλλά -κυρίως!- για τις αναμνήσεις το βανάκι της VW θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

 
Top