Έχει mezcal, είναι πικάντικο και πλέον βραβευμένο.

Μπορεί να βρισκόμαστε κάπου στα μέσα του 2018, ωστόσο κάποιοι διαγωνισμοί έχουν ήδη αναδείξει τα πιο ιδιαίτερα cocktails της χρονιάς. Όπως ας πούμε ο φημισμένος San Francisco World Spirits Competition που δίνει ετησίως τον τίτλο του Cocktail of the Year.

Φέτος, ο Joseph Ehrmann από το διάσημο bar της πόλης, Elixir, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού, με το ποτό του, Pamplemousse au Poivre. Πρόκειται για ένα πικάντικο cocktail με mezcal, δύο διαφορετικά λικέρ, χυμό λεμονιού και μια πινελιά από γκρέιπφρουτ. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την επιτυχία του είναι ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του διαγωνισμού - σκέψου πως φέτος οι κριτές (όλοι τους σημαντικά πρόσωπα από τη βιομηχανία του ποτού), ενημέρωσαν τους διαγωνιζόμενους λίγες ημέρες πριν πως τα ποτά που θα φτιάξουν θα πρέπει να έχουν βάση μόνο το mezcal.

Ο Ehrmann εκτός από το τρόπαιο και ένα χρηματικό ποσό, θα δει το cocktail του να μπαίνει στο μενού αρκετών bars σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ. Αν ψήθηκες ήδη να δοκιμάσεις το εν λόγω cocktail, σου έχουμε τη συνταγή.

Pamplemousse au Poivre
Υλικά: 2 μεζούρες mezcal, 1 μεζούρα λικέρ Giffard Pamplemousse Rose, 1/2 μεζούρα λικέρ Marie Brizard Poivre de Sichuan, 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμόνι, 1 σταγόνα grapefruit bitters.

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά μπάινουν στο σέικερ και ανακινούνται μαζί με πάγο. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι coupe και γαρνίρεις με μια φλούδα γκρέιπφρουτ (σε σχήμα χωνιού) και ροζ πιπέρι.
 
Top