Είναι συχνό φαινόμενο το make up να μοιάζει με μάσκα πάνω σε κάποια φίλη, γνωστή ακόμα και σε εμάς. Είτε κάτι που προσπαθήσαμε δεν μας πέτυχε, είτε απλώς αγοράσαμε την εντελώς λάθος απόχρωση για διάφορους λόγους.




Ακολουθούμε λοιπόν δύο βασικούς κανόνες για την απόχρωση του make up σύμφωνα με τους ειδικούς:
Λευκή επιδερμίδα

Χρησιμοποιούμε make up που περιέχουν μέσα λίγο ροζ η λίγο πορτοκαλί έτσι ώστε να σπάει η φυσική χλομάδα του δέρματος προσοχή όμως γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκουραίνουν πολύ!

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Αποφεύγουμε τα make up που έχουν μέσα ροζ και πάμε σε πιο δερματι αποχρώσεις με πράσινη μέσα τους βάση επίσης σε πολλές μελαχρινές είναι πολύ ωραίο οπτικά το make up να περιέχει πορτοκαλί γα να γλυκαίνει το πρόσωπο.



Έντονες ευρυαγγείες

Τα δέρματα αυτά πρέπει να αποφεύγουν τα make up με ροζ απόχρωση γιατί τονίζεται το κόκκινο του δέρματος.

Η απόχρωση πρέπει πάρα πολύ κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας, σχεδόν να "χάνεται" για αυτό το καταλληλότερο σημείο δεν είναι ο καρπός ή το άνω μέρος της παλάμης που είθισται να δοκιμάζουμε το χρώμα, αλλά ο λαιμός ή το πηγούνι.

Επίσης πρέπει στην ίδια απόχρωση να κυμανθεί και το concealer για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν είναι σε διαφορετική απόχρωση ίσως να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Τέλος καλό είναι να «κλειδώνουμε» το όλο λουκ μας με μια πούδρα στην ίδια απόχρωση η διάφανη για ένα πιο ματ το αποτέλεσμα, πιο σταθερό και πιο καλυπτικό.


govastileto.gr
 
Top