Ποια είναι τα ιδανικότερα χρώματα και ποια όχι για τους χώρους του σπιτιού σου
Τα χρώματα είναι αποδεδειγμένο πως επηρεάζουν την ψυχολογία και τη διάθεση μας ενώ τα χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας είναι σίγουρο πως μπορούν να επηρεάσουν και την ποιότητα της ζωής μας. Σύμφωνα με την «ψυχολογία των χρωμάτων» μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που μας χαλαρώνει μας ξεκουράζει αλλά και μας δίνει ενέργεια όταν τη χρειαζόμαστε. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξέρουμε ποια χρώματα να χρησιμοποιήσουμε σε κάθε δωμάτιο και ποια να αποφύγουμε.

Δες παρακάτω ποια είναι αυτά:

Υπνοδωμάτιο:

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος που θέλουμε να ηρεμούμε οπότε χρειάζεσαι χρώματα που θα σε ηρεμούν. Προτίμησε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου απέφυγε το μοβ, το πορτοκαλί και το κίτρινο.

Κουζίνα:

H κουζίνα είναι ένα μέρος που ανθίζει η επικοινωνία και η χαρά, εκεί χρειάζεσαι χρώματα που θα σε εμπνέουν να μαγειρεύεις αλλά και να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους σου. Επέλεξε κίτρινες αποχρώσεις, γήινες και λευκό, απέφυγε φωτεινές πορτοκαλί και κόκκινο.

Μπάνιο:

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που φροντίζεις τον εαυτό σου και τον περιποιείσαι, γι’αυτό χρειάζεσαι χρώματα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χαλαρή και ανανεωμένη. Προτίμησε αποχρώσεις ανοιχτού πράσινου και γαλάζιου, απέφυγε σκούρο μοβ, σκούρο μπλε και κόκκινο.

 
Top