Τα ruffles είναι ένα από τα microtrends που διακριτικά μεν, αποτελεσματικά δε, άφησαν το σημάδι τους στο street style. Η αποθέωση των ruffles αυτή τη σεζόν έγινε με τα φορέματα που τα είχαν ως λεπτομέρειες. Μικρά ή μεγάλα βολάν ντύνουν mini, midi ή και maxi φορέματα και μπλέκουν αρμονικά την girly αισθητική με τη θηλυκότητα. Σε αέρινα ή και σταθερά υφάσματα, μονόχρωμα ή με prints, τα ruffles κάνουν το δικό τους στιλιστικό παιχνίδια και αποδίδουν το ύφος που έχει ανάγκη το κάθε φόρεμα.

Αυτό που τα έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητά από τα IT girls είναι ότι παρά τον εντυπωσιακό τους χαρακτήρα σου είναι εύκολα στους συνδυασμούς και προσαρμόζονται στα δικά σου στιλιστικά δεδομένα. Ωστόσο, όσο κομψά μπορούν να γίνουν τα ruffles, άλλο τόσο επικίνδυνα είναι αν δεν τα διαλέξεις στη σωστή εκδοχή τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέξεις το φόρεμα που θα έχει στη σωστή θέση τα ruffles κι αυτό έχει φυσικά να κάνει με το σωματότυπό σου.

Αν για παράδειγμα έχεις μεγάλο στήθος, τότε φρόντισε τα ruffles να είναι στο κάτω μέρος. Στην περίπτωση που έχεις μεσογειακό σωματότυπο όμως, τότε καλύτερα να φροντίσεις να υπάρχουν στο μπούστο.


Για να έχεις όμως μία εικόνα όλων αυτών των εκδοχών αλλά και για να πάρεις μερικές ιδέες για accessorizing και λοιπούς συνδυασμούς, ρίξε μία ματιά παρακάτω.

πηγή
 
Top