Ένα γυναικείο ρούχο που φοριέται πολύ τις τελευταίες σεζόν σε κάθε περίσταση είναι και η ψηλόμεση φούστα. Χαρακτηρίζεται ως άκρως θηλυκή και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με όλα σας τα μπλουζάκια.
Σχέδια ψηλόμεσης φούστας:

Τα σχέδια στις ψηλόμεσες φούστες που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα είναι πολλά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο στο μήκος, όσο και στα χρώματα ή prints για να επιλέξετε.

Θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε μίνι, μίντι και μακριές ψηλόμεσες φούστες όλων των τύπων. Επιλέξτε την ιδανική για το σώμα σας και την περίσταση και συνδυάστε την εύκολα με υπέροχα τοπ, πουκάμισα, crop top ή μπουστάκια.

Στην κορυφή των επιλογών βρίσκονται οι ψηλόμεσες φούστες σε γραμμή Α, κλος, pencil type και οι πλισέ.


Μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης και όσον αφορά στα υφάσματα για μια ψηλόμεση φούστα. Στις τύπου pencil συνήθως το ύφασμα είναι ελαστικό, βαμβακερό ή σατέν. Υπάρχουν βέβαια και δαντελένιες ή δερμάτινες πένσιλ φούστες που είναι εξίσου εντυπωσιακές.

Από την άλλη μεριά, οι μίνι ή μακριές φούστες ψηλόμεσες με πιέτες γραμμής Α ή κλος είναι τις περισσότερες φορές από polyester, βισκόζη, σατέν, τούλι ή ταφτά. Εντυπωσιακές είναι όμως και οι πλισέ ψηλόμεσες φούστες από βισκόζη, πολυεστέρα κλπ.

Πως να επιλέξετε την ιδανική ψηλόμεση φούστα για κάθε σωματότυπο:


Ασχέτως με το μήκος ή το σχέδιο της, μια ψηλόμεση φούστα μπορεί να τονίσει τη μέση σας και να την κάνει να φαίνεται λεπτότερη. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε μπορεί να φορεθεί από κάθε σωματότυπο και να δείχνει εξίσου εντυπωσιακή.

Είναι μάλιστα ιδανική για τις γυναίκες με σώμα σωλήνα ή αθλητικό που δεν έχουν ιδιαίτερες καμπύλες στην περιοχή της μέσης. Εξίσου εντυπωσιακή είναι όμως και για τις γυναίκες με μακρύ κορμό διότι δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πως είναι μικρότερος. Για τον ίδιο λόγο βέβαια, θα πρέπει να αποφεύγεται από τις γυναίκες με κοντό κορμό.

Αν επίσης ψάχνετε για κάτι που θα κάνει τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα, μια ψηλόμεση φούστα έχει την ικανότητα να τους χαρίσει φαινομενικά περισσότερο μήκος. Για να δημιουργήσετε ακόμη καλύτερα το συγκεκριμένο εφέ μπορείτε να φορέσετε παπούτσια σε nude αποχρώσεις αν δεν φοράτε καλσόν ή στο χρώμα του καλσόν. Το ενιαίο χρωματικά κάτω μέρος του σώματος θα κάνει ακόμη πιο έντονη την ψευδαίσθηση πως τα πόδια σας είναι λεπτά και μακριά.

Σε περίπτωση που το σώμα σας διαθέτει πλούσιες καμπύλες και μεγάλα οπίσθια καλό θα είναι να αποφύγετε τις ψηλόμεσες φούστες τύπου pencil, διότι θα τις τονίσουν σε υπερβολικό βαθμό. Προτιμήστε μια ψηλόμεση αέρινη φούστα με πιέτες ή πλισέ είτε μια skater style σε όποιο μήκος σας αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες με φουσκωτή κοιλίτσα. Προκειμένου να μην την τονίσετε περισσότερο, αποφύγετε να φορέσετε κάτι πολύ εφαρμοστό σε εκείνο το σημείο, εκτός αν έχει τέτοιο σχέδιο που να σμιλεύει και να συσφίγγει την κοιλιά.



Πηγή
 
Top