Μήπως ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς αρκετούς πόντους απ' τις τρίχες σου;

Όταν ο καιρός ζεσταίνει και ο ιδρώτας αρχίσει να μην σου «χαρίζεται», ο παράγοντας τρίχες είναι κάτι που αρχίζει να σε απασχολεί ολοένα και περισσότερο. Όσον αφορά τώρα εκείνες της κεφαλής σου, ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και για τις υπόλοιπες του κορμιού σου: Ξεφορτώνεσαι ό,τι είναι περιττό, δηλαδή ό,τι σε κουράζει, σε ζεσταίνει, σου τρώει χρόνο και πόντους από την εμφάνιση.

Άλλωστε, το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για απαιτητικά κουρέματα που ζητούν την υπομονή σου. Θες ένα μαλλί που να φτιάχνεται εύκολα, να αντικατοπτρίζει την απόφασή σου ν' ανανεωθείς και να σε δείχνει δροσερό. Ένα κοντό μαλλί. Και όχι απαραίτητα ξυρισμένο. Σ' ένα από τα παρακάτω στυλ θα βρεις το δικό σου.

Το κλασικό κοντό

Το ψαλίδι έχει γλείψει τα πλαϊνά του κρανίου σου κι αυτό φέρνει όντως δροσιά. Η κορυφή είναι πιο έντονη και το styling εκεί απαιτεί πάστα ή pomade. Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά κοντά κουρέματα, πολύ χαμηλής εμπλοκής, ιδανικό για όποιον θέλει να δείχνει νεότερος.

Το slicked back κοντό

Με έξτρα μήκος σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο, είναι ίσως η πιο σοβαρή εκδοχή του κοντού. Απαιτεί ελάχιστο styling και βολεύει είτε η τρίχα σου είναι ίσια, είτε σπαστή, είτε εντελώς μπούκλα.

Το επιμελώς ατημέλητο κοντό


Είναι για την περίπτωση που τα έχεις αφήσει άκοπα καιρό, έχεις κρατηθεί πολλές φορές για να μην κάνεις το μεγάλο «χραπ» γιατί πιστεύεις ότι σου πάει το έξτρα μήκος, αλλά ως εδώ ήταν, δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία. Τα θες και πάλι κοντά αλλά όχι εντελώς, μην πάει και στράφι τόση προσπάθεια. Η ζωηρή μοντερνιά αυτή λοιπόν είναι ό,τι πρέπει, καθώς πρόκειται για έναν συνδυασμό. Προειδοποιούμε ότι στην παραλία θα είσαι λίγο σα το λιοντάρι- εκτός αν θυμάσαι να τους ρίχνεις λίγο λάδι για να ηρεμούν ή ένα σπρέι για κράτημα.

Το νοσταλγικό αλά Elvis Presley κοντό



Βγαλμένο από το wilderness μιας άλλης εποχής, εκείνης που τα αγόρια έστρωναν τη φράντζα με την παλάμη πριν πάνε να φλερτάρουν το κορίτσι και που η μπριγιαντίνη ήταν δείκτης αρρενωπότητας. Ταιριάζει σε μικρά κεφάλια, με σπαστή τρίχα και ωραία φάτσα. Επειδή το να δείχνει το μαλλί στιλπνό αποτελεί μέρος αυτού του κουρέματος, η εφαρμογή μαλακτικού στο λούσιμο είναι απαραίτητη. Στρώνει με κρεμώδη προϊόντα styling, που δε γυαλίζουν ωστόσο,αφύσικα.

 
Top