Όλοι λατρεύουν, όταν κάνει κρύο, να κουρνιάζουν δίπλα στο τζάκι και να απολαμβάνουν τη ζέστη που εκπέμπει. Το καλοκαίρι κανείς δεν κάθεται γύρω του, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη και αχρησιμοποίητη αυτή τη γωνιά του σπιτιού.

Κάντε δελεαστικό και ελκυστικό το τζάκι σας και τους καλοκαιρινούς μήνες, εμπνεόμενοι από τις παρακάτω ιδέες. Δεν έχει σημασία, αν το τζάκι σας είναι μεγάλο ή μικρό, σημασία έχει να αφαιρέσετε ό,τι θυμίζει χειμώνα, όπως το μεταλλικό κάλυμμα και τα αξεσουάρ του τζακιού, για να του δώσετε μια ανάλαφρη, δροσερή και καλοκαιρινή όψη.

Tip: Καθαρίστε πρώτα το τζάκι σας από κάθε ίχνος στάχτης, πριν το διακοσμήσετε.


Κεριά και φαναράκια Αγοράστε ή φτιάξτε τα δικά σας φανάρακια σε ανοιχτά και φωτεινά χρώματα, όπως το λευκό και διακοσμήστε τα με κεριά. Όσο πιο πολλά φαναράκια ή σκέτα κεριά βάλετε, τόσο πιο εντυπωσιακή θα γίνει η γωνιά του τζακιού. Φροντίστε, μάλιστα, αν βάλετε μόνο κεριά, αυτά να έχουν διαφορετικό μέγεθος και ύψος. Τοποθετήστε τα άνισα μέσα στον χώρο του τζακιού. Μπορείτε να το καταφέρετε αυτό και με τη χρήση κηροπήγιων. Όταν ανάψετε τα κεριά, θα σας θυμίζουν την φλόγα που έχει τον χειμώνα το τζάκι σας, χωρίς να σας ζεσταίνουν, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα πιο ρομαντικό σκηνικό. Μπορείτε να προσθέσετε και λευκά βότσαλα.


Διακοσμήστε το τζάκι σας με κεριά και βότσαλα.

Ξύλα Τζάκι δίχως ξύλα δεν γίνεται! Τοποθετήστε ξύλα στοιβαγμένα μέχρι επάνω που θα δώσουν ένα φυσικό, γήινο και αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα. Για να μην υπάρχει κίνδυνος να συγκεντρωθούν μυρμήγκια, τοποθετήστε ανάμεσα στα ξύλα μερικά ξυλάκια κανέλας. Μπορείτε, αν θέλετε, να βάψετε τα ξύλα σε λευκό 

χρώμα.

Αποθηκεύστε τα ξύλα του επόμενου χειμώνα μέσα στο τζάκι.

Κάδρα Τοποθετήστε πολύχρωμα κάδρα σε διάφορα μεγέθη στη σειρά. Προτιμήστε για το εσωτερικό των κάδρων φωτογραφίες και μοτίβα σε αποχρώσεις του λευκού για να κάνουν αντίθεση με το χρώμα του κάδρου.

Αντί να κρεμάσετε τα κάδρα σας επάνω από το τζάκι, τοποθετήστε τα στο εσωτερικό του.

Βιβλία Στοιβάξτε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά μέσα στο τζάκι σας δημιουργώντας μια βιβλιοθήκη στο σαλόνι σας. Όσο πιο χρωματιστά είναι τα εξώφυλλα των βιβλίων, τόσο καλύτερα. Απογειώστε την καλοκαιρινή σας διακόσμηση με κοχύλια, αστερίες και πίνακες με καλοκαιρινό σκηνικό.


Μετατρέψτε το τζάκι σας σε βιβλιοθήκη.

Λουλούδια Τοποθετήστε διάφανα βάζα με φυσικά λουλούδια ή γλαστράκια με άνθη και φυτά για να δώσετε μια ανάσα φρεσκάδας και δροσιάς στον χώρο σας. Μπορείτε να προσθέσετε και ψάθινα καλάθια στο πλάι, στα οποία μπορείτε να βάλετε σταυρόλεξα, περιοδικά, ή και επιπλέον λουλούδια.



Στολίστε το τζάκι σας με λουλούδια!

Πηγή
 
Top