Μπορεί για κάποιους το καλοκαίρι να είναι από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, αλλά όταν η...
ζέστη χτυπάει κόκκινο μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη – και ιδιαίτερα για τους οδηγούς!

Αν δεν έχετε φύγει ακόμα για διακοπές, βρίσκεστε στην πόλη και χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας για τις καθημερινές διαδρομές, τότε είναι αρκετά πιθανό κάθε φορά που ξεκλειδώνετε την πόρτα του οδηγού να νιώθετε ότι… ψήνεστε ζωντανοί. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Με τα παρακάτω tips θα καταφέρετε να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας πιο δροσερό και οι διαδρομές σας θα γίνουν πιο ευχάριστες (μέχρι να φύγετε για διακοπές).

Χρησιμοποιήστε ηλιοπροστασία: Είναι η δοκιμασμένη μέθοδος που λειτουργεί πάντα και θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Βέβαια μπορεί να μην είναι ακριβώς «δροσερό» το αυτοκίνητό σας, αλλά σίγουρα δεν θα πάρουν φωτιά τα χέρια σας όταν πάτε να πιάσετε το τιμόνι και τον λεβιέ. Μην την παραλείψετε!

Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα ταμπλό: Ένα κάλυμμα στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας θα βοηθήσει με τη σειρά του, ώστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να είναι πιο άνετο. Το ταμπλό σας δεν θα καίει και επίσης θα προστατεύεται από τις ζημιές που μπορούν να προκληθούν λόγω ήλιου.

Καλύψτε το τιμόνι με μια πετσέτα: Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ηλιοπροστασία, είναι καλή ιδέα να καλύψετε το τιμόνι και με μία πετσέτα. Θα ρίξει ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία.

Παρκάρετε σε σκιά: Όταν υπάρχει η δυνατότητα, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε σκιά. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Προτιμήστε να παρκάρετε σε σκιά, ακόμα και αν πρέπει να περπατήσετε λίγο παραπάνω. Θα αποζημιωθείτε στην επιστροφή!

Αφήστε τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά: Μπορεί σε γενικές γραμμές να μην είναι καλή ιδέα να αφήνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας ανοιχτά, αλλά είναι καλή ιδέα να τα ανοίγετε ελάχιστα (1 δάχτυλο πχ). Όσο δεν χωράει το χέρι σας μέσα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτό το πολύ μικρό άνοιγμα θα βελτιώσει τον αερισμό και θα ρίξει την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο.

Προμηθευτείτε έναν ηλιακό ανεμιστήρα αυτοκινήτου: Σε συνδυασμό με τα «σπασμένα» παράθυρα, ένας ηλιακός ανεμιστήρας αυτοκινήτου θα κάνει πιο ευχάριστες τις διαδρομές σας, ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Οι ανεμιστήρες αυτοί είναι απλοί, οικονομικοί και σχεδιασμένοι να αποβάλλουν την θερμότητα από το αυτοκίνητο.

Ρίξτε υφάσματα στα καθίσματα: Αν τα καθίσματά σας είναι από βινύλιο ή δέρμα, τότε θα γνωρίζετε πόσο δυσάρεστα μπορούν να γίνουν τα συγκεκριμένα υλικά όταν εκτίθενται στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες. Ρίξτε πάνω τους υφάσματα όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και βγάλτε τα όταν επιστρέψετε. Έτσι θα παραμείνει πιο δροσερό και πιο ευχάριστο κατά τις καλοκαιρινές σας διαδρομές.

 
Top