Η αναβλητικότητα είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους περισσότερους ανθρώπους. Ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα, δεν μπορούμε «να κουνηθούμε» και να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Δεν είναι όμως μόνο θέμα κούρασης. Συχνά, δεν βρίσκουμε διάθεση ή κίνητρο να κάνουμε οτιδήποτε, που μπορεί ακόμα και να μας ωφελεί. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η γυμναστική. Ας δούμε τρόπους, που θα σας παρακινήσουν να σηκωθείτε από τη θέση σας και να γυμναστείτε.




Κάντε κάτι μικρό άμεσα

Σίγουρα είναι δύσκολο να σηκωθείτε να ντυθείτε και να πάτε μέχρι το γυμναστήριο ή σε κάποιο άλσος για τρέξιμο. Προτιμήστε να μείνετε σπίτι και να κάνετε απλές ασκήσεις. Πουσάπς, καθίσματα, κοιλιακοί είναι τα πιο απλά στην εκτέλεση και δεν είναι καθόλου χρονοβόρα.

Γυμνάστε όλο το σώμα σας μέσα σε 10 λεπτά

Καταρρίψτε τη δικαιολογία πως η γυμναστική είναι χρονοβόρα. Βρείτε ή ζητήστε συμβουλές για ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης γυμναστικής, που θα γυμνάζει όλο σας το σώμα. Αυτό δεν πρόκειται να έχει άμεσα αποτελέσματα, όμως θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σας.


Αντικαταστήστε τις πιο συχνές μη παραγωγικές δραστηριότητες σας

Για παράδειγμα, προτιμήστε να πάτε στο γυμναστήριο από το να κάτσετε να δείτε τηλεόραση. Προοδευτικά, με τον τρόπο αυτό, θα αισθάνεστε διάθεση για να γυμναστείτε κάθε φορά που θα έχετε την επιλογή κάποιας ανούσιας και βαρετής δραστηριότητας.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Το σκεπτικό πως αν δεν γυμναστείτε, θα χαλάσει την εξωτερική σας εμφάνισης, θα σας κάνει κακό. Με τον τρόπο αυτό θα πιέσετε τον εαυτό σας και υποσυνείδητα θα βλέπετε τη γυμναστική ως υποχρέωση. Αντίθετα, προτιμήστε να αποφύγετε την αρνητικότητα και να σκέφτεστε πόσο καλό μπορεί να σας κάνει η γυμναστική.



Μουσική

Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλοι αθλητές πριν μπουν στο γήπεδο, φοράνε ακουστικά, ακούνε μουσική και αυτοσυγκεντρώνονται. Φτιάξτε μια playlist με τραγούδια, που θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν να γυμναστείτε έντονα. Κάθε φορά που θα την ακούτε, υποσυνείδητα θα ξυπνάει μέσα σας τη διάθεση για γυμναστική.

Βάλτε στόχο

Τοποθετώντας κάποιον στόχο, όπως για παράδειγμα την έλλειψη συγκεκριμένων κιλών ή την τόνωση της μυϊκή σας μάζας, θα αποκτήσετε κίνητρο για να το επιτύχετε. Με επιμονή και όραμα για να τα καταφέρετε, θα σας δημιουργηθεί η όρεξη να γυμνάζεστε όσο το δυνατόν συχνότερα.

Ενημερωθείτε

Εάν δεν έχετε διάθεση να γυμναστείτε, προσπαθήστε να διαβάσετε συμβουλές άσκησης και διατροφής. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε γνώση τι και πώς πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το ιδανικό σώμα. Εκτός όμως από τις γνώσεις που θα αποκομίσετε, είναι πιθανό να σας γεννηθεί η επιθυμία να τις κάνετε άμεσα πράξεις.

Παραδειγματιστείτε

Βοηθηθείτε από τους φίλους σας. Κανονίστε να ακολουθήσετε τους φίλους σας που γυμνάζονται συχνά. Επίσης, μπορείτε να ξοδέψετε λίγα λεπτά παρατηρώντας άλλους να γυμνάζονται. Αυτό εκτός από παράδειγμα, μπορεί να σας γίνει στόχος για να τους ξεπεράσετε στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού.



Βάλτε ποικιλία στο πρόγραμμα

Κάνοντας την ίδια γυμναστική, καταντάει βαρετό. Αποφασίστε να αλλάξετε ξαφνικά πρόγραμμα στη γυμναστική σας. Προσθέστε νέες ασκήσεις ή καλύτερα νέους τρόπους για να γυμναστείτε. Η ποικιλία θα σας παρακινήσει να πραγματοποιήσετε τις νέες ασκήσεις και να γυμνάζεστε αρκετά πιο έντονα.

Κερδίστε χάνοντας!

Σύμφωνα με έρευνες, όσο πληρώνετε για να χάσετε βάρος, τόσο πιο σύντομα θα πάρετε κιλά. Εάν υπάρχει κάποιος που να σας πειράζει συνεχώς για το βάρος σας, επιχειρήσετε να βάλετε ένα άτυπο στοίχημα και για κάθε κιλό που χάνετε, να σας κάνει μια εξυπηρέτηση. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί ο εγωισμός σας και θα έχετε καλό κίνητρο.

Πηγή
 
Top