Βρίσκεσαι σε εκείνη την ηλικία που πρέπει να υιοθετήσεις κάποιες σταθερές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ως άνθρωπος. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής σου: τη δουλειά, τις σπουδές, τις σχέσεις σου, ακόμα και τη γκαρνταρόμπα σου. Ακολουθώντας αυτά τα δέκα μικρά μυστικά που σου αποκαλύπτουμε θα νιώθεις κάθε μέρα όμορφη, κομψή και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου;

Οργανώσου

Εάν συνηθίζεις να σκέφτεσαι τι να φορέσεις το πρωί όταν τρέχεις να κάνεις το ντους σου και να προλάβεις να πιεις μια γουλιά καφέ πριν την ώρα που πρέπει να έχεις φύγει από το σπίτι, η αποτυχία είναι εγγυημένη! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο το προηγούμενο βράδυ για να επιλέξεις, να βγάλεις και να ετοιμάσεις τα ρούχα σου. Για να μη σου πω ότι μπορείς να προγραμματίζεις όλα τα ρούχα που θα φορέσεις μέσα στην εβδομάδα από το Σαββατοκύριακο!



Βρες το ιδανικό κούρεμα

Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα κούρεμα που δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να στρώσει ώστε να δείχνει τουλάχιστον αξιοπρεπές. Έτσι, θα μπορείς να δείχνεις περιποιημένη χωρίς πολύ κόπο -κι όταν έχεις το χρόνο και τη διάθεση για κάτι πιο εξεζητημένο, εφαρμόζεις όλες τις ιδέες που έχεις για πιο εντυπωσιακά χτενίσματα.



Άφησε τον πρωταγωνιστικό λόγο στα παπούτσια

Για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις ή δεν έχεις όρεξη να κάνεις περίεργους και πρωτότυπους στιλιστικούς συνδυασμούς, κράτησε αυτό το κόλπο: διάλεξε ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια και «χτίσε» με βάση αυτά το υπόλοιπο λουκ.



Διάλεξε τα σωστά εσώρουχα

Ένα τέλειο λουκ ξεκινάει πάντα από μέσα! Φρόντισε τα εσώρουχά σου να είναι άνετα αλλά και όμορφα -μόνο έτσι θα νιώθεις αυτοπεποίθηση και θα την εκπέμπεις. Προσπάθησε σιγά σιγά να αντικαταστήσεις όλα τα φθαρμένα και «χαζά» εσώρουχα που έχεις με κομψά σετ που σου αρέσουν και θα ξεμπερδέψεις από ένα μεγάλο κομμάτι όλων αυτών που έχεις να σκεφτείς σχετικά με το στυλ σου.



Αγόραζε μόνο ρούχα που σε κολακεύουν

Αν ένα τζιν δεν εφαρμόζει άψογα στους γλουτούς, εάν ένα T-shirt κολλάει στο στήθος ή ένα φόρεμα μαζεύει στους γοφούς, απλά δεν είναι για σένα -ακόμα κι αν το δίνουν με 80% έκπτωση! Ο στόχος είναι καθένα από τα κομμάτια που υπάρχουν μέσα στη ντουλάπα σου να είναι από αυτά που τα φοράς κι αμέσως νιώθεις λίγο καλύτερα για τον εαυτό σου.



Αναζήτησε την έμπνευση παντού

Ξεφύλλισε περιοδικά, μπες στα instagram accounts των αγαπημένων σου fashion icons, διάβασε τα fashion blogs, δες τις κοπέλες στο δρόμο που περνούν δίπλα σου και θέλεις να γυρίσεις να κοιτάξεις πιο προσεκτικά τις φοράνε! Οι φρέσκες ιδέες για να ανακαλύψεις ή να ανανεώσεις το στυλ σου βρίσκονται παντού γύρω σου. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να τις δεις.



Φρόντισε να φοράς πάντα κάτι ξεχωριστό

Ακόμα κι όταν θέλεις να φορέσεις κάτι εξαιρετικά απλό, φρόντισε να υπάρχει πάντα ένα κομμάτι που ξεχωρίζει για το χρώμα, το στυλ ή τη μοναδικότητά του. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα φουλάρι, ένα ζευγάρι εντυπωσιακές γόβες ή ένα βίντατζ πανωφόρι. Συνδυάζοντας ένα τέτοιο ρούχο με άλλα λιτά, κλασικά κομμάτια σε απλές γραμμές, θα δείχνεις πολύ στιλάτη σε κάθε περίσταση.



Μείνει πιστή στο προσωπικό στυλ σου

Αυτό στην πράξη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματίζεσαι ή να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα στο λουκ σου, αλλά ότι καλό είναι να μη φοράς ρούχα που νιώθεις ότι δεν σου ταιριάζουν ή που σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Ποτέ μη φοράς κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου επειδή είναι στη μόδα ή επειδή κάποιος σου είπε ότι πρέπει να το φορέσεις.



Οργάνωσε τη ντουλάπα σου

Είναι αλήθεια ότι θέλει δουλίτσα, όμως το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! Όταν όλα είναι τακτοποιημένα και ξέρεις πού θα βρεις το καθετί, δεν θα χάνεις όλο το διαθέσιμο χρόνο σου ψάχνοντας εκείνη τη μαύρη φούστα και θα μπορείς να τον αφιερώσεις στο να κάνεις τους καλύτερους συνδυασμούς και να επιλέξεις τα σωστά αξεσουάρ! Άσε που τα ρούχα σου θα είναι πάντα καλοσιδερωμένα -κάτι που είναι απαραίτητο σε μια chic εμφάνιση.

 
Top