Δύσκολες μέρες φαίνεται να περνάει το πολυτελές pick up της γερμανικής εταιρείας, μιας και τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας δεν είναι ικανοποιημένα από τις πωλήσεις που σημειώνει.

Προς το παρόν οι παραπάνω γραμμές αποτελούν μέχρι στιγμής φήμες, οι οποίες αναφέρουν ότι η Mercedes και πιο συγκεκριμένα η Daimler θα θυσιάσει την X-Class σε μια γενικότερη προσπάθεια μείωσης των εξόδων, από τη στιγμή που το μοντέλο δεν φέρνει τα αναμενόμενα.

Αν ευσταθεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά η Mercedes παραδέχεται το λάθος για την εμπλοκή της στην pick up κατηγορία. Οι πωλήσεις την τελευταία χρονιά για τις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής ήταν απογοητευτικές, μόλις 16.700 αυτοκίνητα. Βέβαια εδώ η Mercedes έχει κάνει ένα λάθος, μιας και δεν έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις της X-Class στις Η.Π.Α., μιας τεράστιας αγοράς για τα pick up μοντέλα, ενώ και οι συνεχείς ανακλήσεις κλόνισαν την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού, το οποίο επέλεγε πιο «σίγουρα» μοντέλα! Βέβαια τα ζόρια για την X-Class είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, όπου ο τότε πρόεδρος της Daimler Dieter Zetsche, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή του pick up για τις αγορές της Νότιας Αμερικής στο εργοστάσιο της Renault-Nissan στην Αργεντινή.


Αλλά ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η X-Class είναι η premium τιμολόγηση, που ελάχιστοι αγοραστές μπορούν να την υποστηρίξουν!




Πηγή
 
Top