Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην αγορά. Αρκετές εταιρίες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός από την Tesla. Πριν μερικά χρόνια θα μας φαινόταν περίεργο αν κάποιος αγόραζε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πλέον θεωρείται μια πολύ καλή αγορά για όποιον μπορεί να το αντέξει οικονομικά.

Κάθε χρόνο οι τιμές πέφτουν και οι τεχνολογίες γίνονται όλο και καλύτερες. Η μπαταρία των αυτοκινήτων είναι ήδη πολύ μεγαλύτερη από όσο ήταν πριν 3 χρόνια. Πλέον μπορείς να κάνεις μεγάλα ταξίδια ακόμα και με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις διαδικασίας για την αγορά ενός.



5 Πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Την απόσταση που μπορεί να διανύσει




Είναι γνωστό ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να κάνουν τεράστια ταξίδια, καθώς τα ηλεκτρικά βενζινάδικα που υπάρχουν είναι ακόμα πολύ λίγα. Έτσι δεν μπορεί κάποιος να ανεφοδιαστεί εγκαίρως. Επίσης, ο τρόπος που οδηγεί κάποιος έχει να κάνει με το πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει.

Όσο πιο γρήγορα κινείται, τόσο περισσότερη μπαταρία χρειάζεται για να λειτουργήσει. Η νευρική οδήγηση δεν βοηθάει καθόλου στην εξοικονόμηση της μπαταρίας. Βέβαια έχουν την δυνατότητα να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, αφού φορτίζουν όσο κινείται χωρίς να πατάς γκάζι και όταν φρενάρεις.


Χρειάζονται λιγότερη συντήρηση αλλά όχι καθόλου






Όλα τα αυτοκίνητα χρειάζονται συντήρηση ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνουν. Στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα πρέπει να κάνεις αλλαγή λαδιών και φίλτρων, ανάλογα με τα χιλιόμετρα και την ποιότητα ανταλλακτικών που χρησιμοποιείς. Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το ψυκτικό χρειάζεται τόσο όσο και στα βενζινοκίνητα. Γενικά όμως η συντήρηση που χρειάζεται είναι πολύ λιγότερη.


Είναι πολύ καλά για μικρά ταξίδια




Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να πάνε πάνω από 120 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για μικρά ταξίδια και εκδρομές για εκείνους που μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητο σπίτι τους. Επιπλέον, η μετακίνηση είναι πολύ πιο φθηνή από ότι με ένα βενζινοκίνητο.


Δεν υπάρχουν αρκετοί φορτιστές



Στις περισσότερες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να τοποθετούν ταχυφορτιστές. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα έχουμε μείνει λίγο πίσω σε αυτό. Βέβαια υπάρχει σχέδιο να φτιαχτούν κάποιοι ταχυφορτιστές, με τον πρώτο να βρίσκεται στη μέση της διαδρομής Θεσσαλονίκη- Αθήνα.


Δεν πρέπει να κάθεται το αυτοκίνητο με γεμάτη μπαταρία





Αφήνοντας το αυτοκίνητο με γεμάτη μπαταρία όχι μόνο δεν είναι καλό, αλλά μπορεί να έχει και αντίκτυπο στη ζωή της μπαταρίας. Γι αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πόσο το φορτίζεις και αν θέλεις να γεμίσεις την μπαταρία του, θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει να πας κάπου με το αυτοκίνητο για να χρησιμοποιήσεις ένα μέρος από την μπαταρία.

 
Top