Χωρίς να εκθέσεις το στυλ και τη συνολική εικόνα σου.

Με το καλοκαιράκι να βρίσκεται αισίως μόλις ένα μήνα μακριά και τις πρώτες ζέστες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, το ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου έχει ήδη ξεκινήσει. «Αποχαιρετάς» τα βαριά, χειμωνιάτικα ρούχα -είδες πόσο χώρο πιάνουν στη ντουλάπα σου;- και «καλωσορίζεις» τα ελαφριά, δροσερά καλοκαιρινά κομμάτια που δεν βλέπεις την ώρα να φορέσεις στις διακοπές σου στο νησί. Ανάμεσά τους λευκά t-shirts, μαγιό, καπέλα, λινά πουκάμισα, soft blazers, χρωματιστά chinos, αλλά και το πιο αμφιλεγόμενο κομμάτι της καλοκαιρινής αντρικής γκαρνταρόμπας.

Ο λόγος για το σορτς ή τη βερμούδα, που αποτελεί δίκοπο μαχαίρι σε περίπτωση που επιλέξεις να το φορέσεις, χωρίς να γνωρίζεις τους κανόνες που το διέπουν για να δείχνει κομψό, ανδροπρεπές και στιλάτο πάνω σου.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα τρία πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να μην «εγκλωβιστείς» φέτος το καλοκαίρι μέσα σε στενά, μακριά παντελόνια και να αφήσεις το σώμα σου να «αναπνεύσει» φορώντας ένα σορτς. Όχι σαν να είσαι μαθητούδι, αλλά σαν άντρας που σέβεται τον εαυτό του και την εικόνα του.


Προσοχή στο μήκος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις αν πληροί ένα σορτς ή μία βερμούδα είναι το μήκος. Τι σωστό μήκος. Να είναι δηλαδή πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με κανονικό ανάστημα γύρω στο 1,75μ. θα επιλέξει ένα σορτς που τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο.
... Αλλά και στην καλή εφαρμογή

Ένα σορτς δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενό, ούτε πολύ φαρδύ. Η κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα σου είναι εκείνη η εφαρμογή που οφείλεις στο στυλ και την καλαισθησία σου να επιλέξεις.


Κάνε τους σωστούς συνδυασμούς

Το top: Ένα σορτς συνδυάζεται ιδανικά με ένα casual πουκάμισο, που μπαίνει πάντα μέσα από το σορτς, με μοναδική ίσως εξαίρεση το τζην πουκάμισο που μπορείς να το κουμπώσεις και να το αφήσεις απ' έξω. Ένα t-shirt αποτελεί επίσης μία safe επιλογή, όπως επίσης και τα λεπτά μακρυμάνικα πουλόβερ.

Η ζώνη: Πρέπει να είναι δερμάτινη σε κλασική ή πλεκτή εκδοχή και να δείχνει επώνυμη, καλής ποιότητας δηλαδή, ακόμα κι αν δεν είναι.

Τα παπούτσια: Απόφυγε το αθλητικό και φυσικά τη σαγιονάρα. Προτίμησε ένα ζευγάρι λευκά sneakers ή loafers και φόρεσέ τα χωρίς κάλτσες ή με χαμηλές κάλτσες που δεν διακρίνονται από το παπούτσι.

Και μια συμβουλή: Προς Θεού, ξεφορτώσου τις στρατιωτικές βερμούδες, που το μόνο που καταφέρνουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι να σου προσθέτουν κιλά, να παραμορφώνουν το σώμα σου και να αφαιρούν πόντους από το μπόι και το στυλ σου.

 
Top