Πάλιωσε, το συντηρείς σε λάθος μέρος ή μήπως απλά ήρθε η ώρα να βρεις καινούριο;

Το να βρεις το ιδανικό άρωμα, αυτό που θα αρέσει πρώτα σε σένα και μετά στην κοπέλα σου, αυτό που δεν θα είναι ούτε πολύ έντονο αλλά ούτε θα εξαφανίζεται μετά από λίγη ώρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν όμως βρεις το κατάλληλο, αυτό που ταιριάζει με το δέρμα σου και αυξάνει τη γοητεία σου, συνήθως παραμένεις πιστός σε αυτό. Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι περισσότεροι άντρες.

Τι παίζει, όμως, όταν από κάποια στιγμή και μετά το άρωμα, που κάποτε σου ταίριαζε τέλεια, πλέον μοιάζει σαν να έχει χάσει την αίγλη του πάνω σου; Παρακάτω θα μάθεις μερικές από τις πιο πιθανές αιτίες και τους λόγους για τους οποίους το αγαπημένο σου άρωμα δεν σου πάει πια.

Το φυλάς στο μπάνιο

Η ζέστη και η υγρασία που έχει το μπάνιο σε συνδυασμό με το έντονο φως χαλάνε την κολόνια πολύ γρήγορα. Συνήθως κάνουν τις υψηλές νότες να μυρίζουν κάπως μουχλιασμένες και αλλάζουν τη σύνθεση του αρώματος μέσω της οξείδωσης. Αντί για το μπάνιο αποθήκευσε την κολόνια σου στο κουτί της και μέσα σε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

Το έχεις από το Λύκειο

Αν το μπουκάλι που εσωκλείει το άρωμά σου κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια, μην απορείς που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά ακαταμάχητη μυρωδιά του. Καιρός να το αποχωριστείς. Μία κολόνια διατηρείται συνήθως, εφόσον την κρατάς σε κατάλληλο μέρος, περίπου πέντε χρόνια, ίσως και λιγότερα. Θα καταλάβεις ότι έχει αλλοιωθεί όταν το χρώμα της σκουρύνει και η μυρωδιά της πικρίσει.

Έχεις ξηρή επιδερμίδα

Τα ξηρά δέρματα δεν αναδεικνύουν άμεσα τις υψηλές νότες ενός αρώματος και συνήθως αποδυναμώνουν το άρωμα γρήγορα. Γι' αυτό είναι καλύτερα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, να αρωματίζεσαι αμέσως μετά το μπάνιο ή μετά τη λοσιόν για να «κλειδώσεις» το άρωμα.

Μπερδεύεις τις μυρωδιές

Αν χρησιμοποιείς διάφορα προϊόντα περιποίησης με αρώματα που αλληλοκαλύπτονται είναι λογικό να χάνεται η κολόνια σου. Προτίμησε να χρησιμοποιείς προϊόντα (κρέμα σώματος, αποσμητικό) της ίδιας σειράς με αυτήν ή εντελώς άοσμα.

Το φοράς λάθος εποχή του χρόνου

Μια βαριά, χειμωνιάτικη κολόνια ίσως να είναι κάπως απωθητική στους γύρω σου κάποια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού, σε αντίθεση με ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό άρωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε σεζόν πρέπει να αλλάζεις και άρωμα, απλά φρόντισε να εναλλάσσεις δύο για να έχεις ευελιξία.

Δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας

Το δέρμα σου είναι φτιαγμένο από ένα μοναδικό συνδυασμό νερού, οξέων, λιπαρών, πρωτεϊνών και σακχάρων που μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο που ένα άρωμα μυρίζει πάνω σου. Το στρες, η διατροφή, τα φάρμακα και ίσως η ηλικία είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πώς αναδύεται από πάνω σου ένα άρωμα.

Μήπως τελικά έχεις κακό γούστο;
Τελευταία αλλά όχι λιγότερο πιθανή αιτία είναι ίσως οι κακές επιλογές που κάνεις. Μια ακριβή κολόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μυρίζει ωραία πάνω σου και αντίστοιχα μια φτηνή δεν είναι οπωσδήποτε κακή. Το θέμα είναι απλά να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

 
Top