Νέα έρευνα ρίχνει φως στην άβυσσο του μυαλού του αντίθετου φύλου.

Άβυσσος το μυαλό των γυναικών λένε κι ίσως δεν έχουν άδικο αφού πολλές φορές δεν τις καταλαβαίνουμε. Άλλες γιατί βάζουν τα κλάματα δια ασήμαντον αφορμή (ενώ μπορούν να σταθούν βράχος στις πιο δύσκολες στιγμές) κι άλλες γιατί απλά μαθαίνουμε ότι μας «τα φόρεσαν» ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμέναμε.

Πότε, πού και πώς

Ας δούμε όμως τι λέει έρευνα που διεξήχθη στο Ισραήλ επί του θέματος. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δείγμα από 423 ερωτηθέντων. Αρχικά τους ρώτησαν πόσο μεμπτό έβρισκαν το σεξ εκτός μόνιμης σχέσης, το «κέρατο» σε απλά ελληνικά δηλαδή, και στη συνέχεια τους το έθεσαν πιο ωμά ρωτώντας πόσο πιθανό είναι να κάνουν ζαβολιά στον/στη σύντροφό τους εάν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

.

Οι άντρες φάνηκε να ξεκινούν τις αταξίες μετά τα 11 χρόνια συμβίωσης, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε πόρνες καθώς και συναδέλφους τους στη δουλειά. Αντίθετα οι γυναίκες ήταν πιο επιρρεπής χρονικά μιας και -όσες έχουν κάνει ή θα έκαναν απιστία- το έκαναν κάπου ανάμεσα στα 6 και στα 10 χρόνια κοινής ζωής με τους συντρόφους τους.

Παρόλο την ασυνέπεια τους στο θέμα του χρόνου, οι γυναίκες έδειξαν πιο συγκρατημένες αφού πολύ μικρότερο ποσοστό από εκείνες θα απιστούσε σε σχέση με το αντίστοιχο των αντρών. Όπως έδειξε η έρευνα, σε γενικές γραμμές τρεις παράγοντες μείωναν αισθητά την πιθανότητα να πει κάποιος «ναι» στο υποθετικό σενάριο της απιστίας: το να είναι γυναίκα, να είναι θρήσκος/α και να είναι λίγο χρόνο σε μόνιμη σχέση.

Εν ολίγοις φίλοι αναγνώστες, τα πρώτα έξι χρόνια μπορείτε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Μετά όμως θέλει λίγο προσοχή το πράγμα. Ας μην γκρινιάζουμε όμως διότι -με βάση την έρευνα τουλάχιστον- είμαστε πιο επιρρεπείς να κάνουμε «κουτσουκέλα».

Οπότε μεταξύ κατεργαρεών, ειλικρίνεια.

 
Top