Επτά κουρέματα που έχουν αντέξει στο χρόνο σε προ(σ)καλούν να τα δοκιμάσεις.


Λένε ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να καθορίσει έναν άντρα. Εμείς πάλι θα σου πούμε ότι ένα στιλάτο κούρεμα μπορεί να καθορίσει μία ολόκληρη δεκαετία. Όπως επίσης και ένα ακαλαίσθητο. 

Στο παρόν άρθρο που έχεις κάνει κλικ θα ανακαλύψεις τα πιο διάσημα αντρικά κουρέματα ανά δεκαετία, από τα θρυλικά 50s μέχρι σήμερα.Εκείνα που κατάφεραν να αντέξουν στο χρόνο και να συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των πιο στιλάτων και διαχρονικών haircuts στην ιστορία του αντρικού hairstyle.


1950s - The Ivy League

Το κούρεμα: Ή αλλιώς Harvard Clip ή Princeton στην αγγλική. Στην ελληνική, μπορείς αρκεστείς στο «κολεγιακό». Πρόκειται για μια παραλλαγή του crew cut, ένα σύγχρονο στρατιωτικό κούρεμα, που συνήθιζαν να υιοθετούν πίσω στον μακρινό 18ο αιώνα, στο οποίο τα μαλλιά της κορυφής είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού, τόσο όσο να σχηματίζεται μία μικρή φράντζα. Στα 50s το είχε κάνει μόδα ο Steve McQueen. Σήμερα, το the ivy league φιγουράει στο κεφάλι του Ryan Gosling στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Τι να προσέξεις αν το υιοθετήσεις: Να χρησιμοποιήσει ο κομμωτής σου ψαλίδι για να περιποιηθεί τα μαλλιά της κορυφής. Μόνο έτσι θα επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και το κούρεμά σου θα είναι καθαρό και καλαίσθητο.


1960s - The French Crop

Το κούρεμα: Θυμίζει κάτι ανάμεσα στο κλασικό κοντό, το crew cut και στο καπελάκι, τη μετεξέλιξη του φλώρικου mop top και του ξενέρωτου φιλαριστού. Τόσο το french crop όσο και το διάσημο pompadour κούρεμα του Elvis Presley ήταν το δύο haircuts που πρωταγωνίστησαν στα sixties.

Τι να προσέξεις αν το υιοθετήσεις: Η κοντή αφέλεια που θα δημιουργήσει ο κομμωτής σου να είναι καλύτερα ψαλιδισμένη και όχι κομμένη σε ευθεία γραμμή για ένα λιγότερο στιλιζαρισμένο κούρεμα. Όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης, προτίμησε το κερί και όχι πομάδα.


1970s – Φιλαριστό καρέ

Το κούρεμα: Είτε μεσαίου είτε μακρύ μήκους, το φιλαριστό καρέαποτελεί την επιτομή της αρρενωπότητας και την αναπόληση της εποχής της ντίσκο. Τότε, που οι περισσότεροι άντρες άφηναν τα μαλλιά τους να μακρύνουν για να χαρίσουν πόντους στο στυλ και την συνολική εμφάνισή τους.

Τι να προσέξεις αν το υιοθετήσεις: Εφοδιάσου με υπομονή και επιμονή, γιατί ο δρόμος για να μακρύνεις τα μαλλιά σου θα είναι μακρύς και δύσκολος. Από την άλλη, ο κομμωτής σου θα πρέπει να το 'χει με τα ψαλίδια του για να πετύχει ένα καλαίσθητο φιλαριστό καρέ και όχι ένα κακοψαλιδισμένο. Το φιλάρισμα πρέπει να σβήνει ομαλά, χωρίς έντονες ψαλιδιές στο τελείωμα της τρίχας.

 
Top