Όταν η κουβέντα έρχεται στα τζην, τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι στυλ, ηλικία, σωματότυπο κι αν έχεις, αυτό είναι το παντελόνι που θα κρατά αιωνίως την πλεονεκτική θέση στη ντουλάπα σου. Ωστόσο, κι εδώ απαιτείται ανανέωση.

Όσο κι αν λατρεύεις εκείνο το εδώ και μια δεκαετία πολυφορεμένο ανοιχτόχρωμο τζηνάκι, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που θα πρέπει να το «θάψεις» στο συρτάρι ή τουλάχιστον να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με άλλες αποχρώσεις και σχέδια.

Ακολουθούν οι 6 βασικές κατηγορίες και μερικές ιδέες για το πώς να τα συνδυάσεις.


Το Μαύρο

Για ουκ ολίγες συνεχόμενες σεζόν το μαύρο jean θεωρείτο ίσως το πιο παρωχημένο casual ανδρικό παντελόνι. Πολλοί το απέφευγαν γιατί θεωρούσαν ότι παραπέμπει σε ξεπερασμένες στυλιστικές μόδες (π. χ. ροκ σταρ δεκαετίας 80') συν ότι τα μεγαλύτερα brands του είδους δεν ενθάρρυναν καθόλου την αναβάθμισή του. Αυτά παλιά - πλέον το μαύρο jean έκανε comeback σε slim εφαρμογή και καλής ποιότητας τσίτι, συνδυάζεται με λευκό ή μαύρο t-shirt, blue jean πουκάμισο και blazer καλύτερα απ' ό,τι με πουκάμισο (εφόσον δεν πάμε για παρέλαση).


Το Indigo

Αλλιώς, το denim σε λουλακί απόχρωση. Slim cut κατά προτίμηση, βολεύει και σε επίσημη αλλά και σε πιο χαλαρή περίσταση. Απ' αυτά που φοριούνται ολημερίς.


Το Raw Denim

Δεν πάει σε όλους, απαιτεί λεπτά πόδια, αν όχι συνολική σωματοδομή. Το Raw Denim είναι το χαμηλοκάβαλο προπλυμένο jean που έχει περάσει από ειδική μεταχείριση και το πιο δύσκαμπτο απ' αυτά που επιβάλλεται να έχεις στη ντουλάπα σου. Θεωρητικά δεν χρειάζεται πλύσιμο και σίγουρα δεν πρέπει να μπει ποτέ στο πλυντήριο, ωστόσο για λόγους υγιεινής, μπορείς να το πλένεις στο χέρι, ιδανικά στη μπανιέρα ώστε να μην χάσει τη used μορφή του.


Το πετροπλυμένο

Όσο λιγότερο ξεφτισμένο γίνεται και κυρίως όχι πολύ ανοιχτόχρωμο ή στενό κι αυτό γιατί με την πετρόπλυση το ρούχο γίνεται πιο μαλακό και ελαστικό, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάπως αμφίβολο. Προτίμησε κάτι σε buggy γραμμή και γιατί όχι, γύρισε μια και τα ρεβέρ. Συνδύασε το με sneakers και λίγο μετά το καλοκαίρι, αποχωρήσου το. Το πετροπλυμένο αν δεν είναι αρκετά σκούρο, δεν φοριέται με βροχές και κρύα.


Με σκισίματα

Το φθαρμένο τζην δείχνει ροκ, είναι άνετο και προσδίδει στυλ. Ωστόσο, είναι παντελόνι, δεν είναι σουρωτήρι, η μόδα με τα πολλαπλά σκισίματα στα τζην πέρασε πρόσφατα. Περιορίσου σε 1-2 τρύπες ανά μπατζάκι και κυρίως εκεί γύρω στο γόνατο. Ανδρικό τζην με σκίσιμο στο μπούτι, δε λέει.

Το λευκό

Αν το φορέσεις υπό προϋποθέσεις, το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ σου. Αυτές είναι Α. Να είναι σε άνετη straight γραμμή, όχι skinny, ούτε φαρδύ, Β.Να μην συνδυαστεί ποτέ με λευκό t-shirt ή πουκάμισο αντίστοιχα, αλλά με κάτι σκούρο ή μια μαρινιέρα Γ. Ιδανικά να είναι λίγο πιο κοντό από τα τυπικά (αν δεν είναι γυρνάς τα ρεβέρ)και Δ. Να το συνδυάζεις με sneakers, εσπαντρίγιες ή μ' ένα δερμάτινο ταμπά παπούτσι.
 
Top