Μας βοηθάει να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β, να παραγγείλουμε φαγητό και να παραμείνουμε σε επαφή με φίλους μας. Ο ψηφιακός κόσμος είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στην καθημερινότητά μας, που η αδυναμία πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει μείζονα ανησυχία.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο εξαρτημένοι από τη συνδεσιμότητα που το 23% θα προτιμούσε να εμφανιστεί δημόσια γυμνό από το να μην έχει μαζί του τη συνδεδεμένη συσκευή του, σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky Lab. Η σωστή φροντίδα των συσκευών μας και η εξασφάλιση σταθερής σύνδεσης όπου κι αν είμαστε, ό, τι κι αν κάνουμε, είναι επομένως πιο σημαντικά από ποτέ.
Σκεφτείτε μια κανονική ημέρα στη ζωή σας. Πόσο βασίζεστε σε μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να περάσετε μια μέρα χωρίς να συνδεθείτε καθόλου στο Διαδίκτυο; Εάν η απάντησή σας είναι «όχι», δεν είστε ο μόνος. Η συνεχής σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι πλέον «ζήτημα ζωής και θανάτου» για πολλούς χρήστες, ειδικά όταν είναι εν κινήσει. Ως εκ τούτου, πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab δήλωσε ότι η σύνδεση είναι εξίσου σημαντική για τους ίδιους με το να έχουν εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και στέγη.
Η εξάρτησή μας από τις συσκευές και η συνδεσιμότητα που προσφέρουν είναι πλέον τόσο ισχυρή ώστε η απώλεια ενός smartphone ή tablet μπορεί να είναι πιο αγχωτική από πολλές άλλες τραυματικές καταστάσεις. Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (90%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν άγχος αν η συσκευή τους είχε χαθεί ή κλαπεί, ποσοστό υψηλότερο από το να χάσουν το πλοίο ή το αεροπλάνο (88%), να εμπλακούν σε ένα μικροατύχημα με αυτοκίνητο (88%), ή να αρρωστήσουν (80%).
Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να βρεθούν σε αμήχανη θέση ή ακόμη και να προκαλέσουν προσωπική βλάβη για να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Για παράδειγμα, το 26% κοιτάζει την οθόνη του κινητού όταν διασχίζει τον δρόμο και το 21% ενώ περπατούσε σε μια άγνωστη/επικίνδυνη περιοχή. Επιπλέον, ένας στους πέντε δήλωσε ότι αισθάνεται γυμνός χωρίς τη συνδεδεμένη συσκευή του. Αυτό είναι κάτι που η Kaspersky Lab διερεύνησε περαιτέρω σε ένα πρόσφατο πείραμα, όπου ένας αβοήθητος και γυμνός εθελοντής είχε την εντολή να προσπαθήσει να εντοπίσει τα ρούχα του σε μια άγνωστη πόλη χωρίς τηλέφωνο και όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό του προσφέρει. Όπως έδειξε η έρευνά μας και αυτό το κοινωνικό πείραμα, η αίσθηση του να είσαι χωρίς μια συνδεδεμένη συσκευή προσομοιάζει με αυτή του να είσαι γυμνός.
«Η συνδεσιμότητα έχει γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα βασικό στοιχείο της σύγχρονης ζωής και για πολλούς, μια απόλυτη αναγκαιότητα. Η επιθυμία μας να βρισκόμαστε online ανά πάσα στιγμή και τα πράγματα που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε για να διατηρήσουμε αυτή την ψηφιακή σύνδεση υπογραμμίζουν πόσο σημαντικές είναι οι συνδεδεμένες συσκευές. Ωστόσο, με τη συνδεσιμότητα να επεκτείνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, η ασφάλεια δεν μπορεί να αγνοηθεί και πρέπει να είναι εκεί, ό, τι κι αν κάνουμε και όπου κι αν βρισκόμαστε. Οι χρήστες πρέπει να διασφαλίσουν ότι, ανεξάρτητα από την κατάσταση, η σύνδεσή τους παραμένει ασφαλής», σχολίασε ο Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab. Υπάρχει ένας τρόπος για τους καταναλωτές να επιτύχουν αυτήν την ισορροπία.
Το Kaspersky Security Cloud είναι σε θέση να προσαρμόζεται στις ανάγκες συνδεσιμότητας των ανθρώπων και περιέχει διάφορες λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες Mac, Windows, iOS και Android συσκευών να ζουν την ψηφιακή τους ζωή χωρίς τον κίνδυνο να χάσουν τη συνδεσιμότητά τους όταν τη χρειάζονται περισσότερο:
* Όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να σας απογοητεύσει ο υπολογιστή σας, η λειτουργία Hard Drive Health Monitor προβλέπει και παρακολουθεί σφάλματα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.
* Αν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί, η λειτουργία Anti-Theft θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να επαναφέρετε την Android συσκευή σας – για παράδειγμα ενεργοποιώντας τον συναγερμό, το κλείδωμα και τον εντοπισμό της συσκευής, ακόμη και τη διακριτική λήψη φωτογραφίας του ατόμου που χρησιμοποιεί τη συσκευή.
* Αν βασίζεστε σε δημόσιο Wi-Fi για να παραμείνετε συνδεδεμένοι – Η λειτουργία Secure Connection σάς επιτρέπει να προστατεύετε τις πληροφορίες σας κρυπτογραφώντας την κίνησή σας, ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να παρεμποδίσει και να καταχραστεί τα δεδομένα σας.
* Αν φοβάστε ότι η μπαταρία σας εξαντλείται – Η λειτουργία Device Power Consumption σας δείχνει πόση μπαταρία έχει ακόμα η Android συσκευή σας και πόσο χρόνο έχετε πριν εξαντληθεί.
* Αν τα παιδιά σας είναι μακριά από το σπίτι και θέλετε να παραμείνουν συνδεδεμένα – Η λειτουργία Battery Tracker, μια νέα προσθήκη στο Kaspersky Safe Kids, ειδοποιεί τους γονείς όταν η στάθμη της μπαταρίας στις φορητές συσκευές των παιδιών τους είναι χαμηλή.


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/texnologia/to-25-protimaei-na-emfanistei-dimosia-gymnos-apo-to-na-apochoristei-ti-syndedemeni-syskeyi-toy/#ixzz5PVtiECo3
 
Top