Αν μας ακολουθείς και μας διαβάζεις θα έχεις διαπιστώσει την αδυναμία μας στα 30-day challenges. Σε τι διαφοροποιείται το συγκεκριμένο Tabata challenge; Θα είμαστε ειλικρινείς: Είναι πάρα πολύ δύσκολο και φέρει την «υπογραφή» της personal trainer Kaisa Keranen.

Σε αυτή την 30ήμερη fitness πρόκληση θα τελειοποιήσεις τις αγαπημένες διαλειμματικές ασκήσεις της Kaisa, χωρίς εξοπλισμό, και με την υπόσχεση πως θα σε αφήσει να στάζεις ιδρώτα.

Τι είναι η προπόνηση Ταμπάτα

«Για να το θέσουμε απλά, τα Tabata workouts είναι σύντομης διάρκειας και υπερβολικά αποτελεσματικά», λέει η Keranen.

Πώς δουλεύει; Κάθε εβδομάδα έχει 4 ασκήσεις υψηλής έντασης που έχουν σχεδιαστεί για να σου δώσουν ένα full-body «κάψιμο» που δε θα ξεχάσεις ποτέ. Θα κάνεις κάθε άσκηση για 20 δευτερόλεπτα, έπειτα θα κάνεις 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα. Μόλις ολοκληρώσεις και τις 4 ασκήσεις θα έχεις πετύχει έναν γύρο.

Κάθε μέρα θα περιλαμβάνει περισσότερους γύρους. Δηλαδή, θα κάνεις τέσσερις γύρους την πρώτη μέρα, έξι γύρους την δεύτερη μέρα, εννιά γύρους την τρίτη μέρα και δώδεκα γύρους την τέταρτη μέρα. Την πέμπτη μέρα θα κάνεις όσους περισσότερους γύρους μπορείς. Tip: Μπορείς να ενσωματώσεις ένα Tabata workout μέσα στην καθιερωμένη fitness ρουτίνα σου, ειδικά από την πρώτη μέχρι την τρίτη μέρα. Την έκτη και την έβδομη μέρα μπορείς να πας για ένα ελαφρύ τρέξιμο ή για γιόγκα.
Προπόνηση Tabata – Η πρόκληση 30 ημερών

Εβδομάδα 1η


Εβδομάδα 2η


Εβδομάδα 3η


Εβδομάδα 4η


 
Top