Το καλό με τη ρουτίνα είναι ότι δεν χρειάζεσαι να σπας το κεφάλι σου: κάνεις αυτό που πρέπει με μια προγραμματισμένη σειρά και καθάρισες.
Ετοιμάζεις το πρωινό σου, ντύνεσαι, οδηγείς μέχρι το γραφείο, σχολάς και πηγαίνεις γυμναστήριο με μια πανομοιότυπη επανάληψη κινήσεων και συνηθειών, οι οποίες κάνουν τη ζωή σου πιο βολική.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται η επιστήμη για να σου αλλάξει ένα και μόνο πράγμα που πιθανώς κάνεις λάθος και οφείλεις να το επανατοποθετήσεις σε άλλη χρονική στιγμή: το αποσμητικό που χρησιμοποιείς για τη μασχάλη σου.

Ο δερματολόγος Jeffrey Dover, λέει: «Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά προϊόντα. Το πρώτο, έχει βραχυπρόθεσμη δράση και ο σκοπός του είναι καλύπτει απλώς τις οσμές, όπως θα έκανε και μια κολόνια. Το δεύτερο όμως, κάνει άλλη δουλειά: το αντιιδρωτικό δρα σε μεγαλύτερο βάθος, εκεί όπου τα δραστικά συστατικά - με βάση το αλουμίνιο - μπλοκάρουν τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων της μασχάλης σου», εξηγεί ο Dover.


Συνεπώς, αν το προϊόν γράφει αποσμητικό, σημαίνει ότι το απλώνεις το πρωί μιας και οι περισσότερες οσμές αναδύονται μέσα στην ημέρα εξαιτίας της κίνησης του σώματος (και του στρες).

Αν είναι αντιιδρωτικό, το απλώνεις τη νύχτα, καθώς ο φυσικός ρυθμός εφίδρωσης του σώματος μειώνεται και η ύπαρξη αντιιδρωτικού θα βοηθήσει να εκλύονται λιγότερες οσμές και ιδρώτας το επόμενο πρωί.

Το να βάζεις αντιιδρωτικό αμέσως μετά το πρωινό ντους ή αποσμητικό το βράδυ δεν είναι λύση. Ο δερματολόγος συμβουλεύει: «Αντιιδρωτικό το βράδυ, αποσμητικό το πρωί. Έτσι, όσον αφορά στη φροντίδα της μασχάλης σου, η ρουτίνα γίνεται ασυναγώνιστα άοσμη και στεγνή», συμβουλεύει ο δερματολόγος.

 
Top