Το contouring δεν είναι πάντα απαραίτητο να γίνει με τις τεράστιες παλέτες, τα sticks κι όλες εκείνες τις αποχρώσεις με τα πινέλα και τα σφουγγαράκια. 

Μπορείς να τονίσεις τα ζυγωματικά και με πιο εύκολους τρόπους, χρησιμοποιώντας ένα foundation ή ένα concealer και μερικά απλά “εργαλεία” που έχεις πάντα στο μπάνιο σου, όπως οι μπατονέτες.

Παρακάτω, θα μάθεις τα βήματα για να καταφέρεις το πιο φυσικό αποτέλεσμα σε ένα είδος contouring που δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.

  • Πάρε δύο μπατονέτες κι ένα ματ foundation ή ένα concealer σε ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σου.
  • Τοποθέτησε τη μία μπατονέτα πάνω στα ζυγωματικά, ξεκινώντας από το κέντρο του αυτιού με φορά που να δείχνει την εξωτερική γωνία των χειλιών για να κάνεις το περίγραμμα.
  • Με την άλλη μπατονέτα, πάρε λίγη από την ποσότητα του σκούρου foundation και άπλωσε κατά μήκος της γραμμής που έχεις κάνει με την μπατονέτα. Φρόντισε η γραμμή να είναι διακεκομμένη για να γίνει πιο εύκολα το blending.
  • Με ένα beauty blender μικρού μεγέθους άρχισε να σβήνεις τη διακεκομμένη γραμμή
  • Με ένα πιο φωτεινό foundation φώτισε τα σημεία κάτω από τα μάτια σου, ενώ πολύ ελαφριά πέρνα το σε όλο το πρόσωπο για να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Δες το video παρακάτω με την διαδικασία βήμα-βήμα για να καταλάβεις ακριβώς τις κινήσεις και πόσο εύκολα μπορείς να το κάνεις μόνη σου.
 
Top