Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!
Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετεμέχρι να πάρει μια βράση.
Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!
Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετεμέχρι να πάρει μια βράση.
Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!