Αυτή είναι η πόλη Villa Epecuen, μια παλιά τουριστική πόλη νότια του Μπουένος Άιρες που πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα κάτω από το νερό.

Ιδρύθηκε το 1920 στις όχθες μιας αλμυρής λίμνης, κατοικήθηκε από 5.000 άτομα και ήταν ένας προορισμός διακοπών για χιλιάδες παραθεριστές από την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Το 1985, ένα φράγμα νερού εξερράγη βυθίζοντας την πόλη σε 33 πόδια αλμυρού νερού μεταμορφώνοντάς την σε σύγχρονη Ατλαντίδα. Οι κάτοικοι αρχικά ανέβηκαν στις στέγες περιμένοντας να υποχωρήσει η στάθμη του νερού. Σε δυο μέρες δεν είχε αλλάξει τίποτα και η πόλη είχε μεταμορφωθεί σε φάντασμα.










Το 2009, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν και αυτό που προέκυψε μοιάζει με αποκάλυψη. Σειρές νεκρών δέντρων, θυμίζουν τις παλιές αλέες, οικιακά σκέυη και σκουριασμένα κουφώματα, κρεβάτια και σιδερένια απομεινάρια της καθημερινής ζωής. Ανάμεσά τους πινακίδες που δείχνουν στο πουθενά. Στην πόλη φάντασμα υπάρχει μόνο ένας κάτοικος σήμερα που ζει σε ένα πέτρινο καλύβι και αρνήθηκε να εγκαταλείψει την έρημη και σχεδόν εξωπραγματική περιοχή στην οποία ζούσε.



















 
Top