Αν είστε άνδρας και θέλετε να κάνετε σχέση, πρέπει να χαμογελάτε, υποστηρίζουν οι επιστήμονες...


Οι άνδρες που χαμογελούν φαίνονται πιο γοητευτικοί και δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να είναι καλές "επιλογές" για μια γυναίκα που ψάχνει σύντροφο και πιθανό πατέρα του παιδιού της.

Αντίθετα, οι γυναίκες που δεν είναι σε αυτή τη φάση της ζωής τους, δεν φαίνεται να έλκονται ιδιαίτερα από τους χαμογελαστούς άνδρες.

Τα παραπάνω προέκυψαν από έρευνα που έκαναν τα Πανεπιστήμια του Όσλο και του Senshu της Ιαπωνίας.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας οι επιστήμονες έδειξαν σε 218 γυναίκες φωτογραφίες ανδρών που χαμογελούσαν ή που είχαν μία ουδέτερη έκφραση. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν το πόσο γοητευτικοί τους φαίνονταν οι εν λόγω άνδρες τόσο για μία εφήμερη όσο και για μία μακροχρόνια σχέση.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας οι επιστήμονες έδειξαν και πάλι σε 71 γυναίκες φωτογραφίες ανδρών που χαμογελούσαν ή που είχαν μία ουδέτερη έκφραση.

Στη συνέχεια τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν το κατά πόσο τους φαίνονταν άξιοι εμπιστοσύνης και αρρενωποί. Όσοι είχαν ουδέτερες εκφράσεις βαθμολογήθηκαν ως πιο αρρενωποί, ενώ όσοι χαμογελούσαν ως πιο άξιοι εμπιστοσύνης.

Προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έδειξε ότι όσο πιο πολύ κάνει ένας άνδρας μία γυναίκα να γελάει, τόσο πιο πιθανό είναι να την κατακτήσει.
 
Top